Salangen-Nyheter

Salangsværing deltok på

Verdens største ritt!

Hans Erik Børve har deltatt i verdens største sykkelritt. ARKIVFOTO: TINA HANSEN

SJØVEGAN: Flere nordmenn deltok på verdens største landeveisritt i sykkel, Cape Argus som arrangeres i Cape Town i Sør-Afrika. Av de 35.000 deltakerne, havnet salangsværingen Hans Erik Børve høyt på resultatlistene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Salangsværingen Hans Erik Børve deltok på Cape Argus Cycle Tour 2013 den 10. mars, som er verdens største sykkelritt med hele 35.000 deltakere. Hver syvende deltaker måtte takke for seg i løpet av løpet. Hans Erik Børve, som forøvrig er den første salangsværingen som deltar i løpet, var ikke en av dem, og havnet på utrolige 1023. plass i rittet.

God plassering

Med hele 35.000 deltakere er Cape Argus verdens største sykkelritt. Hans Erik fra Salangen havnet på 1023. plass som utvilsomt er en utrolig god plassering. Han havnet også på 170. plass i sin gruppe. En kjempebragd!

Nordmann har vunnet tidligere

Rittet, som går i Cape Town i Sør-Afrika, hadde i 1997 en norsk vinner. Det var Kurt Asle Arvesen som gikk av med seieren i løpet, som den gangen hadde ca. 22.000 deltakere. - Flere nordmenn deltok på verdens største landeveisritt, men Hans Erik Bøvre var sansynligvis den eneste fra Nord-Norge, uten at nettavisen har fått det bekreftet.