Salangen-Nyheter

Salangen skal markere dagen:

Verdensdag om raushet

Folkehelsekoordinator Jorun Utne jobber nå med programmet for verdensdagen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Det er planlangt flere markeringer for verdens dagen for psykisk helse i Salangen den 10.oktober. Det vil blant annet være stand på Strandsenteret og ungdomsklubb med fokus på tema, sier folkehelsekoordinator Jorun Utne (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Verdens dagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMW) satta den 10.oktober som en dag for å fremme økt bevissthet over psykisk helse i hele verden. Siden 2003 har Mental Helse koordinert arbeidet med verdensdagen her i landet på oppdrag fra Helsedirektoratet.  Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse og fremme gode levevaner.  Her i landet er de iherdige frivillige og over halvparten av landets kommuner som har hjulpet å dra lasset med flotte og inspirerende arrangementer år etter år.

Vær raus

Det blir også i år markering av verdens dagen for psykisk helse i Salangen, dette skjer onsdag 10.oktober.  Årets tema er "vær raus" og dette er vel noe vi alle kan stå for.  Flere markeringer er planlangt, blant annet stand på Strandsenteret, ungdomskveld med fokus på tema, gå-marsj og kafe.  - Det endelige programmet er ikke klart enda, jeg holder på å jobbe med å få de siste detaljene på plass, sier folkehelsekordinator Jorun Utne i en kommentar til nettavisen.  Verdensdagens ballonger, reflekser, buttons og informasjonsmatriale er bestilt av kommunen .Om noen ønsker og markere dagen med kampanjer eller spesielle tiltak/arrangement så kan de ta kontakt med folkehelsekoordinatoren i Salangen kommune.