Salangen-Nyheter

Fra Slovenia til Isogaisa:

- Very down to earth

Fra venstre; Gorazd Kurent og Martin Podmenik fra Slovenia. - Atmosfæren ved Isogaisa-festivalen er veldig mystisk, med på en veldig positiv måte. Det er veldig jordnært. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

ISOGAISA: Isogaisa-festivalen har vokst seg stadig større og trekker nå folk fra hele verden for å ta del i den unike sjamanfestivalen. Blant dem er Gorazd Kurent og Martin Podmenik fra Slovenia.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

De har reist med fly, tog og buss helt fra Slovenia for å komme til Lavangen og Isogaisa-festivalen. Gorazd Kurent og Martin Podmenik er begge interessert i og ville lære mer om sjamanisme, og syntes Isogaisa-festivalen var en gylden anledning til å både se, lære og oppleve den mystiske kulturen. - Jeg hørte om festivalen for tre måneder siden av min danske venn, og ettersom jeg har lenge hatt lyst til å bli mer kjent med sjamanisme, og hva det er, så syntes jeg det var en perfekt anledning å dra hit, forteller Kurent til nettavisen.

Gorazd og Martin satser på å komme tilbake til Isogaisa-festivalen til neste år også. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Imponert over mangfoldet

I tillegg jobber de også frivillig med det som trengs av innsats for å få festivalen til å gå rundt. Av høydepunkter så langt nevner de blant annet mangfoldet av mennesker, den flotte naturen og landskapet, i tillegg til interessante artister. - Jeg syntes konserten med Ande Somby var veldig spesiell, jeg har aldri sett noe lignende før, og hadde stor glede av å oppleve det, forteller Podmenik.