Salangen-Nyheter

Setter opp utstilling:

Veving er på tur opp

Inger Andreassen ser frem til å vise noe av det husflidsnemnda i Ungdomslaget Fram har laget. FOTO: PRIVAT

Inger Andreassen ser frem til å vise noe av det husflidsnemnda i Ungdomslaget Fram har laget. FOTO: PRIVAT

SOLØY: Ungdomslaget Fram inviterer til utstilling av vevarbeid ved ungdomshuset Framheim i Lavangen. Besøkende kan få muligheten til å se ulike produkter som kan lages ved hjelp av vev, men også hvordan man kan lage vesker av kaffeposer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I anledning til kulturminnedagene 2016 med temaet «Se hva vi kan!» inviterer husflidsnemnda i Ungdomslaget Fram til utstilling av vevarbeid. Inger Andreassen kan enkelt forklare bakgrunnen for at de setter opp en slik utstilling. - Vevarbeid er noe av det vi i ungdomslaget har holdt på med i veldig lang tid. Vi ønsker å kunne vise frem det som kan lages med gammel teknikk, sier hun engasjert. Hun forteller at hun opplever at vevarbeid er et arbeidsverktøy som er på tur opp igjen. - Jeg opplever at det er flere ønsker seg å bruke vev, det begynner å bli populært igjen, sier hun ovenfor nettavisen.

Dette er bare et lite utvalg av det som blir utvist på mandag. FOTO: PRIVAT

Ikke bare vev

Det er ikke bare veving som vil stå i fokus under kveldens utstilling, de vil blant annet vise frem flettete vesker av gamle materialer fra for eksempel kaffeposer. - Det var en utfordring å få det til. Vi brukte samme fletteteknikk når man fletter never, fortsetter Andreassen til nettavisen. Under utstillingen er det fult mulig å prøve veving og teste seg litt ut.

Det vil blir også samvær og kafé på ungdomshuset Framheim mandag 12. september kl. 18-21.

Annonse