Salangen-Nyheter

Tenker å åpne skolen:

Vi åpne for yrkesfag-elevene

ÅPNER: Rektor ved Sjøvegan videregående skole Kjell Arne Giske forteller at yrkesfagselevene etter alle solemerker vil få tilgang på skolens fasiliteter snart. FOTO: ARKIV

SJØVEGAN: Skolen har i ukesvis vært stengt på grunn av korona-viruset. Nå tenker Sjøvegan videregående skole å åpne opp for yrkesfags-elevene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

All undervisning som har foregått i regi av den videregående skolen har skjedd på nettbaserte plattformer som ItsLearning og Teams.

Det har gitt lærere og elever muligheten til å kommunisere uten å måtte møtes fysisk.

Noen av elevene trenger imidlertid praktisk opplæring i forbindelse med eksamener og videre arbeid. VG2 Yrkesfag er en av disse. Nå vurderer skolen å åpne opp for stedlig undervisning for elevene på yrkesfag.

- Vi fikk noen tilbakemeldinger fra påske, så vi bestemte oss for å åpne skolen for de som går yrkesfag på sisteåret. Det vil etter planen åpne 27. april. Det er for at elevene skal kunne få jobbet praktisk. Det har dem ikke mulighet til når de har undervisning på nettet, sier rektor ved Sjøvegan videregående skole Kjell Arne Giske.

Han forteller at det kan bli aktuelt å gjøre det samme for andre klasser.

- Vi har vel fire klasser som det kan være aktuelt for, men det er usikkert om vi åpner opp for alle fire. Vi må overholde hygieneregler som gjelder. Vi er i gang med å se på hvordan vi skal planlegge dette. Det må bli en gradvis innføring hvor ikke alle er samtidig på skolen, eventuelt at de er spredd på flere klasserom, sier Giske.

Spesielt for yrkesfags-elevene vil den praktiske delen av undervisningen bli stadig viktigere framover.

- De praktiske ferdighetene er viktig å få med seg. Vi kommer til å følge rådene fra myndighetene. Vi får utarbeidet en veileder fra myndighetene om hva som er viktig å tenke på planleggingen. Det er ennå halvannen uke til. Disse skal gjennom tverrfaglig eksamen. Det er mye praksis som ligger i en eksamen som de skal opp i. De skal bli klar og forberedt på eksamen. Storparten av disse har søkt om lærlingplass. Det er viktig at de får med seg mest mulig av praksisen. For de andre elevene er situasjonen den samme. Skolen er fortsatt stengt, forteller han.

TRENGES: Rektor Giske sier at elevene trenger den praktiske læringen de kan få i forkant av en eksamen. FOTO: ARKIVFOTO