Salangen-Nyheter

Folk velger taxien:

- Vi er til å stole på

Asbjørn Rystad ved Salangen Taxi står klar med taxien. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Asbjørn Rystad ved Salangen Taxi opplever at flere velger taxien nå som kulden tar med seg glatte veier. - Det pleier å øke i antall oppdrag på vinteren, sier Rystad til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Overgangen fra sommer til vinter kan i flere tilfelle være brutal for mange billister, men taxisjåfører er profesjonelle sjåfører som har stålkontroll på vinterføre. Asbjørn Rystad er taxisjåfør ved Salangen Taxi og kan fortelle at vinterdekkene er montert på bilene. - Når det blir så glatt at folk ikke tørr å kjøre selv ringer de taxien, og etter mange års erfaringer har vi ingen problemer med å farte rundt på hålka, sier Rystad til nettavisen. Med små og lengre turer blir det en del kilometer på årsbasis så Rystad sier at de da ønsker å være flinke sjåfører og være et godt forbilde for andre.

Ekstra varsom

Rystad sier at det er flere glatte partier i Salangen og Lavangen området som folk må være ekstra varsom rundt. - Vi har den erfaringen at folk er flinke til å se an på veiene, men det er selvfølgelige ytterpunkter som folk må være oppmerksom på, fortsetter Rystad til nettavisen. Da trekker han opp spesielt de strekningene som er mørkelagt. - Det er mange ting vi ser og mange kan ha det travelt på veiene, men vi prøver å roe oss ned. Vi er godt vant til dette føret, sier han avsluttende til nettavisen.