Salangen-Nyheter

Høyre- representantene fra Troms:

- Vi får styrket satsing

Stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker (H) er fornøyd med styrket satsing og et løft for samferdsel, forskning og utdanning, i tillegg til vekstfremmende skattelettelser.

Stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker (H) er fornøyd med styrket satsing og et løft for samferdsel, forskning og utdanning, i tillegg til vekstfremmende skattelettelser.

TROMSØ/SJØVEGAN: De to stortingsrepresentantene fra Høyre i Troms, Kent Gudmundsen (bildet) og Elisabeth Aspaker er fornøyd med avklaringen i kveld om en styrket satsing og løft for Nord Norge.

Publisert:

Annonse
Annonse

I en pressemelding fra Høyre går det frem at man nå får en styrket satsing og et løft for samferdsel, forskning og utdanning, i tillegg til vekstfremmende skattelettelser. Dette vil være en politikk som er viktig for å skape nye arbeidsplasser og ta i bruk de mange muligheter som landsdelen besitter, skriver partiet i meldingen. - Vi får nå en styrket satsing og et løft for samferdsel, forskning og utdanning, i tillegg til vekstfremmende skattelettelser. Dette vil være en politikk som er viktig for å skape nye arbeidsplasser og ta i bruk de mange muligheter som landsdelen besitter, sier stortingsrepresentantene fra Troms, Elisabeth Aspaker og Kent Gudmundsen.

Nord Norge- benken fra Høyre var samlet i Vandrehallen på Stortinget mandag kveld.

Skulle ønsket

De to Troms- representantene skulle selvsagt ønsket at Høyres politikk ble gjennomført når det kommer til spørsmålet om konsekvensutredning av Nordland VI, VII og Troms II – men det var dette vi måtte gi for å få en styringsdyktig og handlekraftig borgerlig regjering med avklart flertall i Stortinget. Samarbeidsavtalen innebærer at konsekvensutredningen er satt på vent til 2017. Høyre og Frp har også inngått en politisk forpliktende avtale med Krf og Venstre som innebærer en enighet om å bygge en miljøbase i Lofoten og Vesterålen. En regjering hvor Høyre og Frp vil stå mye friere til å føre en god politikk for petroleumsnæringen, herunder videreutvikling av aktiviteten i Norskehavet og Barentshavet med de ringvirkninger dette vil gi landsdelen. -

En ny styringsdyktig borgerlig regjering, med Erna Solberg som statsminister vil bety nye muligheter for oss i nord. Dagens avklaringer er historisk og gledelig, samstemmer de to stortingsrepresentantene fra Troms Høyre.