ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

NHO Arktis-konferansen:

- Vi har stort potensiale

STARTET: Regionsdirektør i NHO Målfrid Baik introduserte konferansen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

ALTA: I dag finner årets NHO Arktis-konferanse sted i Alta.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Konferansen begynte klokken 09:00 fredag formiddag med at Hans Kongelige Høyhet Kronprins Håkon ble introdusert til forsamlingen.

Kronprinsen holdt en tale hvor han sparket konferansen i gang.

Så langt har administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Ole Erik Almlid talt, etterfulgt av presentasjon av Sametingspresident Aili Keskitalo og deretter professor i industriell økonomi Ragnar Tveterås.

VIKTIG: Sametingspresident Aili Keskitalo snakket blant annet om viktigheten av å fremme områdene i nord gjennom underholdning. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Salangen-Nyheter har snakket med regionsdirektør Arktis for NHO Målfrid Baik fredag formiddag.

- Målet for denne årskonferansen er å samle alle gode krefter i nord for å diskutere hva som bør være vårt neste trekk. Vi har stort potensiale, men hvordan skal vi få realisert dette?, spør hun seg.

Baik mener det er viktig å ha fokus på å være løsningsorientert.

- Vi har fokus på løsninger i forhold til de utfordringene vi og resten av verden har som handler om at folk skal ha en jobb å gå til, samtidig som at vi bidrar til å løse klimautfordringene. Næringslivet og bedriftene er en del av den løsningen, sier hun.

Hun er enig hennes sjefs uttalelse tidligere på konferansen.

- Som Ole Erik Almlid sa; vi bør ha som ambisjon om å bli en internasjonal vekstmotor. Det er et potensial for å få det til, men da må vi gjøre de riktige grepene. Det er enda en del utfordringer på veien fram dit. Det er et viktig mål med konferansen at dette skal bli en møteplass hvor bedrifter, politikere med myndighet og vanlige folk kan delta i denne viktige debatten. Gjennom dialog og et felles mål er dette løsningen, sier hun.

HOLDT TALE: Administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid holdt tale under konferansen. FOTO: TORBJØRN KOSMO