Salangen-Nyheter

Integreringstitak for flerkulturelle damer:

- Vi har strikkinga klar !

Tirsdag 7.februar er det nok en gang klart for strikkekafe på Frivilligsentralen i Salangen (SAFA). Gerd Daleng (t.v) og Hanna Sandvold (t.h) i Salangen Røde Kors håper mange norske og flerkulturelle damer kommer.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Tirsdag 7.februar er det nok en gang klart for strikkekafe på Frivilligsentralen i Salangen (SAFA). Gerd Daleng (t.v) og Hanna Sandvold (t.h) i Salangen Røde Kors håper mange norske og flerkulturelle damer kommer. Foto: Jon Henrik Larsen

De frivillige damene i Salangen Røde Kors arrangerer nok en gang flerkulturellstrikkekafé. Målet er å lære utenlandske damer om strikking og norsk kultur.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2023 kl 11:14

Annonse
Annonse

I oktober i fjor startet de opp igjen med flerkulturell strikkekafe på Frivilligsentralen i Salangen (SAFA). Dette er et initativ som tas av Salangen Røde Kors. Planen er at dette skal skje annenhver tirsdag fremover. Målet er å treffe damer av utenlandsk opprinnelse som ønsker og lære å strikke.

Gerd Daleng som er en av de frivillige forteller at det er et viktig integreringsarbeid for å lære disse damene mer norsk, samtidig som de lærer seg å strikke som håndarbeid.

– Alle har ulike håndarbeidsarbeid fra sine kulturer, men det å strikke kan ingen av dem fra før, sier Daleng til nettavisen.

Vil inkludere i det norske samfunnet

Det er frivillige Røde Kors-medlemmer som bytter på å arrangere strikkekafe og av erfaring fra tidligere vet de at de utenlandske damene setter veldig stor pris på både å lære og strikke, men også å bli integrert i lokalsamfunnet.

- Vi ønsker også spesielt velkommen til de ukrainske damene som er kommet til Salangen. Vi har veldig lyst å lære dem å strikke, og de vil få både garn og strikkepinner gratis fra oss i Røde Kors om de kommer og deltar, sier Hanna Sandvold som har vært med å arrangere strikkekafe mange ganger.

Har fått midler

Salangen Røde Kors har gjort dette arrangementet mulig etter at de fikk økonomisk støtte fra stiftelsen Dam. De støtter økonomisk oppom forskning innen helse som bidrar til å fremme levekår, fysisk og psykisk helse, mestring, livskvalitet og sosial deltakelse.

Arrangementet finner sted på Frivilligssentralen i Salangen (SAFA) tirsdag 7.februar kl. 18.00!

Annonse