Salangen-Nyheter

Nordlendinger er bevisst at de har mye klær:

- Vi i nord er best

Fretex finnes i de fleste fylker hvor vi samarbeider godt med offentlige etater, næringsliv, givere og kunder. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Gjennom et samarbeid med Astafjord Vekst AS ble det i slutten av 2015 plassert Fretex innsamlingsbokser i Gratangen, Lavangen, Salangen og Dyrøy. Det meldes om at vi i nord er best på å gi bort våre klær.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sektorleder for butikk og produksjon ved Fretex Nord-Norge AS Bård Ramberg, sier at vi i Nord er best på å gi bort klærne. - Det er jeg sikker på selv om jeg ikke har tallene framfor meg. I 2016 ble det levert 3,2 kilo klær for hver person i Nord-Norge. Det er ganske bra med tanke på at vi er så spredt, sier han fornøyd ovenfor nettavisen.

Fokus på gjenbruk

Fretex har som mål å bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning. De klærne som blir samlet inn i Nord-Norge blir fordelt på de fire butikkene, og det som blir til overs blir sendt til et lager i Trondheim hvor de vil bli videresendt. Klærne blir solgt i butikkene, eksportert og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid. - Av det som ble solgt i fjor i hele Norge utgjorde det 28 millioner kroner. Noe som er veldig bra, nevner Ramberg ovenfor nettavisen.

Selskapets virksomhet skal drives i overensstemmelse med Frelsesarmeens verdigrunnlag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Stor økning i donasjoner

Bård Ramberg nevner videre at folk har blitt flinkere å gi bort klærne enn å kaste dem i søpla. - Det har vært en oppstigning i de siste årene. Dette viser at folk har blitt mer bevisst på gjenbruk. Mange har blitt klar over at de begynner å få alt for mye klær i hjemmet, og det er bra at de da velger å gi det bort, sier Ramberg avslutningsvis ovenfor nettavisen. Helt til slutt minner Ramberg på at Fretex tar imot alle tekstiler, også de som er ødelagte og slitte.