Salangen-Nyheter

Streaming viktigere i Korona-tider:

- Vi kan hjelpe deg

KAN GJØRE ALT: Vi har bred erfaring innen for alt av streaming, bilde og lyd. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: I disse korona-tider har det blitt større behov for å kunne vise seg fram digital for folk i kulturbransjen. Det er der Salangen-Nyheter kommer inn.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Salangen-Nyheter har over 20 års erfaring med formidling av streaming, video og lyd. I en krevende korona-tid hvor mange artister, kunstnere, forfattere og folk som ønsker å ytre sine meninger ikke får gjort dette utendørs er det et større behov enn noensinne for å kunne tilby gode tjenester gjennom internett. Det er nettopp her Salangen-Nyheter kan stille opp.

Redaktør for Salangen-Nyheter Jon Henrik Larsen forteller om en økning i antallet av personer som tar kontakt om blant annet streaming.

— Jeg merker en økning av personer og kulturliv som tar kontakt med oss om streaming og opptak av konserter eller om vi kan gjøre slike ting. Det kan vi. Vi er fullt oppe og går på utstyrssiden. Vi har alt av utstyr til å ta opp bilde og lyd. Vi kan også streame direkte på web-TV, Facebook Live eller på andre plattformer der det kan være aktuelt å gjøre slike arrangement, sier han.

Larsen bet seg i løpet av helgen spesielt merke til artisten Petter Karlsen som valgte å streame sin konsert på nettet.

— Jeg ser at det har blitt populært på nett blant annet i en gruppe som heter «Digitalscenen». Der har dem massevis av ulike artister, band og trubadurer som markedsfører seg. Det er spesielt en artist ved navn Petter Karlsen som hadde konsert på nett. Der var det et selskap som heter Varanger Lyd som hadde gjort den sceniske utformingen med tanke på lyd, lys og bilde. Han hadde en inntjening på 70 000 kroner via Vipps, sier Larsen.

PRODUKSJON: Salangen-Nyheter har muligheter til å levere produkter på flere plattformer. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Gjennom Salangen-Nyheter er det mulig å få gjort et slikt arbeid på en profesjonell måte.

— Det er absolutt verdt å ta kontakt med oss for å høre hva vi kan tilby. Vi er veldig fleksible og har mulighet til streame fra hvor som helst. Vi har en «streamobil» med muligheter for å kunne sende fra hvor som helst med selvforsynt strøm. Vi har med internett der vi streamer fra. Vi kan reise til lokale for å gjøre oppringing og tilkobling. Vi kan også være med på å se på løsninger for hvordan man kan ta betalt i en lukket konsert bak en betalingsløsning. Det er noe vi kan komme tilbake til dersom det er interessant, sier han.

Larsen oppfordrer de som måtte ha interesse av å få streamet det de ønsker til å ta kontakt med redaksjonen.

— Det er bare å ta kontakt for å se hvilke muligheter vi har. Prat med oss og utfordre oss. Vi kan også gjøre den grafiske utformingen av konserter. Vi har kompetanse på det området også. Det er viktig å bruke det lokale markedet og den lokale kompetansen i den tiden vi er inne i nå, sier han.

Kontakt Salangen-Nyheter på telefon 957 900 86 eller e-post jhl@salangen-nyheter.com

INNOVATIV: Salangen-Nyheters "streamobil" gjør det mulig å gjøre produksjon fra felt. FOTO: TORBJØRN KOSMO