Salangen-Nyheter

Trofaste Millionfisken-gjester:

– Vi kommer neste år

Det blir ikke Millionfisken for gjengen i Backlash Fishing Norway i år grunnet prioriteringer fra flere av medlemmene. I stede ble det en ukes tur til Passvik hvor Tonny Lunnan overlistet denne pene ørreten på 2,45 kilo. FOTO: BACKLASH FISHING NORWAY

PASSVIK/SJØVEGAN: De trofaste Millionfisken-vennene i Backlash Fishing blir ikke å komme i år. Økonomi, unger og arbeid er blant grunnene til at de må melde pass i år, men Tonny "Fangstmann" Lunnan lover de er på plass igjen til neste år.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De har blitt en kjent og kjær gjeng under Millionfisken. Den fiskegale gjengen i Backlash Fishing har i en årrekke besøkt Norges største fiskekonkurranse, men i år kommer de dessverre ikke til Salangen. I følge Tonny "Fangstmann" Lunnan skyldes dette prioriteringer ettersom en av medlemmene i fisketeamet har pappapermisjon, noen kunne ikke reise fra jobb og noen måtte gjøre økonomiske prioriteringer. – Det er da så få igjen at det ville blitt kjedelig. Vi har nettopp hatt en ukes tur i Passvik, noe som var en veldig fin tur, sier "Fangstmann" Lunnan til nettavisen.

Tonny "fangstmann" Lunnan under oppvarmingsfiske i forkant av Millionfisken 2017. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

– Vi "gønner" på

Det ble ingen premier på Backlash Fishing i fjor, men Tonny understreker at det tradisjonelle Millionfisken-besøket hander om mer enn bare premiejakt. – Det er jo fiskingen og samholdet som betyr noe. Vi har jo medlemmer fra flere steder i landet, og det har jo vært nettopp på Millionfisken at vi har møttes hvert år. Vi sier jo selvfølgelig ikke nei takk til premier, vi har fått høre at vi er de som fisker mest i løpet av hele konkurransen. Vi er oppe klokken seks om morgenen, og fisker fra startskuddet går å ferm til fiskeslutt på kvelden. Det er jo både mye styr og mange utgifter ved Millionfisken turene, så når vi først er der så "gønner" vi på, sier storfiskeren fra Backlash Fishing.

De staute fiskegale karene fra Backlash Fishing Norway kommer dessverre ikke til Millionfisken i år, men lover å være på plass igjen itl neste år. ARKIVFOTO

Blitt kjente i Salangen

Ettersom gjengen er blitt stamgjester både på arrangementet, men også i næringslivet på Sjøvegan. Tonny forteller at han engang skulle innom blomsterbutikken Anitas Blomster hvorpå de ble gjenkjent av ekspeditøren. – Det er litt artig, man er jo kommet på hilsing med veldig mange i Salangen og det er trivelig, sier Tonny Lunnan avslutningsvis i intervju med nettavisen.