Salangen-Nyheter

- Vi lærte utrolig mye

Tre ungdommer fra Salangen var i hele forrige uke på Ungdomskonferansen i Tromsø. Salangen-jenta Marthe Berg Isaksen føler at hun har lært mye av konferansen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2009 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

På bildet:

(t.v) Johan Haugland, Christina Skarheim, Marthe Berg Isaksen og Simon Sæbø og prosesslederne sittende, Ingvild Storvoll og Anette Tunheim.

Mandag og tirsdag i forrige uke fikk ungdommene fra Salangen opplæring i diverse isbrytere som de hadde ansvar for under konferansen. Onsdag møtte omtrent 100 ungdommer i alderen 15-25 år på Riva Ishavshotel i Tromsø. Danselinja ved Kongsbakken videregående skole stod for underholdningen, og Arne Holm holdt et veldig interessant foredrag ved navnet "Drop out eller Pushed out", som handlet om elevene som slutter på den videregående skolen.

Til workshops

Resten av dagen gikk til ulike workshops, bl.a. foredrag om lobbyering, media og tale- og debatt. På kvelden dro alle sammen til Hålogaland teater og så stykket "Peer", forteller Marthe Berg Isaksen ovenfor nettavisen.

Roterende utvikling

- Torsdag hadde vi roterende idéutvikling hvor vi i ressursgruppa fungerte som bordverter for de 12 bordene med ulike tema som fantes, sier Berg Isaksen. Ungdommene fikk komme med alle slags idéer om hvilke tiltak som kunne gjøres under hvert tema. Det ble laget prosjektplakater som ble hengt opp, og ungdommene kunne deretter stemme på disse. De 10 plakatene som fikk flest stemmer skal jobbes videre med i ungdommens fylkesråd.

På bildet:

Ungdommene deltok også på roterende ideutvikling under Ungdomskonferansen i forrige uke.

- Lært utrolig mye

Marthe Berg Isaksen er ikke i tvil om hva hun har opplevd den siste uken. - Jeg har lært utrolig mye på disse fantastiske dagene, og håper det er enda flere som deltar på konferansen til neste år, avslutter Marthe Berg Isaksen ovenfor nettavisen. I tilegg fikk Salangen inn to personer i Ungdommens fylkesråd. Disse to var Simon Sæbø og Johan Hauglan. Dette i følge nettsidene til Troms fylkeskommune.

ANNONSE
Annonse