Salangen-Nyheter

Klar tale fra Lavangen Arbeiderparti:

- Vi må skåne de unge

På bildet: Leder i Lavangen Arbeiderparti, Geir Johnsen er klar på at ungdom og kultur må skånes i forhold til neste års budsjett. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Lavangen kommune er for tiden i en vanskelig økonomisk situasjon. Geir Johnsen (bildet) i Lavangen Arbeiderparti er klar på at ungdom og kultur må skånes for nedskjæringer i neste års budsjett.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På et medlemsmøte i Lavangen Arbeiderparti på onsdag, ble den økonomiske situasjonen for Lavangen kommune drøftet. Det fremlagte kuttforslaget fra kommuneadministrasjonen beskriver alvoret i situasjonen for kommunen. - Vi er klar på at det må gjøres kutt i budsjettet for 2011. I den anledningen er Lavangen Arbeiderparti klar på at kultur og ungdom skal vernes mot nedskjæring i størst mulig grad, sier leder i Lavangen Arbeiderparti, Geir Johnsen til nettavisen.

Alvorlig for kultur og unge

Hvis det blir bestemt å gjennomføre slike kutt som er skissert fra administrasjonen i Lavangen kommune vil dette være og bortimot fjerne alle tilbud for ungdom og kultur i bygda. - Lavangen har på lik linje med andre kommuner utfordringer med å aktivisere den yngre generasjonen. Dette mener vi best kan gjøre med å opprettholde tilbudet innenfor kulturskolen opp mot det nivået vi i dag har, sier Geir Johnsen bestemt. Han mener at mange unge får tilbud om aktiviteter i gjennom nettopp kulturskolen.-  Konsekvensen av store nedskjæringer vil føre til at de unge kan søke mot miljøer som er uheldige for barn og unges oppvekst, avslutter lederen i Lavangen Arbeiderparti, Geir Johnsen.

ANNONSE
Annonse