Annonse
Salangen-Nyheter

Vil utvikle ungdommen til ledere:

- Vi ønsker oss veldig gjerne flere fra Ibestad

SAMLING: Det blir flere samlinger som denne i løpet av høsten. FOTO: PROPELLFABRIKKEN

SAMLING: Det blir flere samlinger som denne i løpet av høsten. FOTO: PROPELLFABRIKKEN

Propellfabrikken er et initiativ startet av den næringsdrivende stiftelsen VINN fra Narvik.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Silje Bergh Lorentzen er seniorrådgiver i VINN og Propell-leder.

Hun forteller at Propellfabrikken handler om utvikling av ungdom og unge voksne til å bli drivkrefter i lokalsamfunnene sine.

- Propellfabrikken er et samlingsbasert program som ble utviklet i Narvik-regionen for to år siden for å engasjere flere unge ungdommer i utviklingen av lokalsamfunnet. Vi ser at befolkningsutviklinga går en litt spesiell vei og ikke ser ut til å snu med det første. Vi blir færre unge og flere gamle, og da er vi nødt til å ta tak, sier hun.

Hun melder om økende interesse for deltakelse i alt som har med samfunnet å gjøre, jevnt over.

- Vi ser at vi er for dårlig på å utnytte de yngre. Vi retter oss mot de mellom 20 og 35. Engasjementet har begynt å spire mer. Flere har meldt ønske om å påta seg styreverv eller i politikken eller i næringslivet. Vi ser at det er flere unge som har lyst, men som ikke helt har nettverket. Da er det greit å ha Propellfabrikken som en arena for å skape nettverk, mener hun.

I sammenheng med Propell-samlingene, som skal holdes flere steder i fylkeskommunen, ønsker hun seg flere ibestadværinger med på laget.

- Ibestad kommune er med på finansieringssiden så vi rekrutterer bare derfra. Salangen og Lavangen er ikke med, men skulle det være interessenter med derfra kan vi få dem med inn i neste runde. Vi ønsker veldig gjerne folk fra Ibestad, sier hun.

Påmeldingsfristen for å delta på Propell-samlingene er fredag 26. juni.

- Det kan hende vi utsetter fristen til søndag dersom det kommer inn mange flere interessenter, sier hun.

Samling 1, Innovasjon og kreativitet, er i september/oktober Hålogaland: Kvæfjord kommune Vest-Finnmark: Hasvik kommune Øst-Finnmark: Båtsfjord og Berlevåg kommune

Samling 2, Identitet og stolthet, er i november/desember Hålogaland: Harstad kommune Vest-Finnmark: Hammerfest kommune Øst-Finnmark: Nesseby

Samling 3, Maktstrukturer og endring, er i mars Hålogaland: Evenes kommune Vest-Finnmark: Alta Øst-Finnmark: Vardø og Vadsø

Samling 4, Regionen som kraftsenter, er i juni Hålogaland: Narvik Vest-Finnmark: Karasjok Øst-Finnmark: Karasjok

OPPFORDRING: Vi ønsker veldig gjerne folk fra Ibestad, sier Silje Berg Lorentzen. FOTO: VINN

Annonse