Salangen-Nyheter

Burde tilrettelegge for alle:

- Vi ønsker tilbudene nå!

Marco Nymark mener det går for sakte med arbeidet for å få inn de funksjonshemmede i arbeidelivet FOTO: MARCO NYMARK

Rundt 100 000 funksjonshemmede i Norge står uten jobb i dag. Mange av disse menneskene ønsker å komme seg i jobb for å kunne delta i samfunnet og yte sitt beste selv med sine fuksjonshemninger.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Marco Nymark er en av disse, han har iverksatt ett prosjekt for å kunne gjøre prosessen med å få inn funksjonshemmede i arbeidslivet raskere. Han jobber med å finne ut hvordan NAV, kommunen og arbeidgiveren møter den søkende i forhold til å tilrettelegge det på best mulig måte for å gjøre det trygt for den funksjonshemmede å arbeide. Det som da hindrer flest i å ikke kunne arbeide er at det ikke blir tilstrekkelig tilrettelagt for de.

I en samtale Nymark har hatt med NAV fikk han beskjed om at dette ansvaret lå hos de, men at det måtte bli gjort en vurdering om det tiltaket som måtte bli gjort ville vært mulig eller ikke. En annen ting som også har en stor rolle i dette er kostnadene, det er ikke alle bedrifter som har mulighet til å kunne utføre slike ting selv om de skulle ønske det.

- Det går ikke at de bare skal snakke om å ta med 100 000 mennesker, de må gi arbeidgiverne ressurser til å ta oss med, sier Marco Nymark til nettavisen

Regjeringen jobber med å kunne inkludere disse menneskene i arbeidslivet til en mye større grad, men dette er en prosess som vil ta tid. Nymark ønsker at dette er noe som settes fokus på, slik at de som ønsker å komme seg ut i jobb får muliheten til dette så fort som mulig.