Salangen-Nyheter

SIF Fotball:

- Vi satser på opprykk

Snorre Ratkje (høyre) kommenterer årets fotballsesong.

SJØVEGAN: Halvveis inn i fotballsesongen befinner Salangen seg øverst på tabellen med liten margin. Kanskje klarer laget å rykke opp igjen etter to år i 4. divisjon?

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2014 kl 00:00

Annonse

Med 11 spilte og like mange resterende seriekamper er Salangen nøyaktig halvveis inn i årets sesong - og har så langt tapt bare to kamper. Laget har hele 37 mål for og 9 mål mot, og har med dette tabellens beste måldifferanse på hele 28. Nest beste måldifferanse har nåværende 3. plass Lyngen/Karnes med 13. Dette innebærer at Salangens fotballag har et foreløpig gjennomsnittsresulat på 3-1.

Øverst på tabellen

Salangen rykket ned fra 3. divisjon med 12. plass i 2012-sesongen. I 2013 kom laget på 2. plass i 4. divisjon, 4 poeng bak Skjervøy. Per nå har laget 27 poeng, og ligger bare ett poeng foran Stakkevollan. Lørdag 14. juni spilte Salangen mot Stakkevollan og vant 3-0. Større vansker hadde Salangen med tredjeplass Lyngen/Karnes som de 28. juni tapte 2-0 mot, og femteplass Tromsdalen 2 som de 26. mai tapte 1-0 mot.

- Vi må vinne hver kamp

Snorre Ratkje har spilt for Salangen i 9 års tid. Han er nåværende toppscorer i 4. divisjon med 11 mål. Denne plassen deler han med Mats Eirik Olsen som spiller for Senja 2, som nå ligger på 6. plass på tabellen. På spørsmål om hvem lagets største trussel er, må Ratkje tenke seg litt om. - Det er kanskje oss selv. Vi må jo vinne hver kamp fremover. Vi leder, men [andre lag] jager jo etter oss, sier Ratkje, som mener det er viktig å sikre seg 3 poeng hver kamp fremover.

Danner ny stamme

Fotballaget Salangen har undergått et generasjonsskifte som kanskje midlertidlig svekket laget i "omleggingsprosessen". - Det har vært en stamme som forsåvidt er borte nå. Nå holder vi på med å bygge en ny, og har mange unge, gode spillere, sier Ratkje om dette. Han legger til at han syns Salangen spiller "fin fotball".

- Må stabilisere oss

Ratkje tror at Salangen har gode sjanser for opprykk, men er tålmodig i forhold til tredjedivisjon. - Skulle vi rykke opp må vi satse på å først stabilisere oss i 3. divisjon, og holde oss der noen sesonger. Så får vi se hva tiden viser deretter, sier Ratkje. Avslutningsvis ønsker han publikum og spillere velkommen til siste halvdel av sesongen.