Salangen-Nyheter

Etterlatenskaper fra Reindrifta:

- Vi skal få ryddet opp

På bildet: Det ser ikke fint ut på fjellet, etter reindrifta. - Vi skal rydde opp i det, sier Johan Anders Eira i Gielas Reinbeitedistrikt (innerfelt).

Petter Paulsen fra Evenes var sammen med venner på tur på Hornaksla i juli i år. Der fikk han og følget hans se noe som ikke bør ligge henslengt i naturen. - Vi skal få ryddet opp, sier leder i Gielas Reinbeitedistrikt, Johan Anders Eira (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2010 kl 00:00

Petter Paulsen hadde den 29.juli i år en fin tur fra Skavmodalen i Lavangen til Årsteinhornet. Samtaleemnet etter turen ble desverre det de observerte på ca. 900 m over havet, på Hornaksla. - Der kom vi over etterlatenskaper etter reindrift, noe som skulle ha vært fjernet. Over ett område ligger det spredd plast, gjerder, stolper, sko, flaske og div. Med dagens tilgang til transport skulle det være unødvendig å forlate område i denne tilstanden, sier Petter Paulsen til nettavisen.  - Hvilken annen "virksomhet" kan tillate seg slik framferd i uberørt natur? Hvordan ville reaksjonene ha vært om du eller jeg lot sånne etterlatenskaper ligge henslengt i naturen?, spør Petter Paulsen når nettavisen snakker med ham i telefon. - Det ser ikke pent ut der oppe i fjellet. Samtidig som det er skjemmende for turgåere, er det også til fare for dyr som ferdes der. Vi observerte bl.a sauer som beitet i området, sier Paulsen. På bildet:

Dette søppelet etter reindrifta ligger oppe ved Hornaksla. Nå skal det bli fjernet, sier næringa. FOTO: PETTER PAULSENHvem har ansvaret?

Petter Paulsen kan videre fortelle at han har sendt e-post til rådmannen i Lavangen om denne saken og bedt om at kommunen tar tak for å få ryddet opp. Rådmann Erling Hanssen har pr. mail til Paulsen lovet å ta tak i saken, men hittil er ingenting blitt gjort.Vil rydde opp

På telefon fra nettavisen svarer leder for Gielas Reinbeitedistrikt, Johan Anders Eira følgende: - Det er våre etterlatenskaper som har ligget der i noen år nå. Vi har ikke glemt det og har hatt som målsetting å rydde opp etter oss. Vi skal nå ta tak i saken og hente ned det som ligger der i løpet av de neste 14 dagene. Det er jo gode forhold for å kjøre inn i området nå, så dette skal vi få ryddet opp i, sier Eira som også er reindriftssame. På spørsmål om han har mottatt melding om dette fra rådmannen i Lavangen, svarer Eira at de har ikke hørt noe fra han.