Salangen-Nyheter

Russen i Salangen vil hjelpe i kreftsaken

- Vi skal gjøre et krafttak!

Sjøveganrussen 2022 vil være med og hjelpe til i kreftsaken. Nå skal de ha innsamlingsaksjon. På bildet: Maren Fløtten, Viktoria Larsen, Marianne Chruickshank og Andrea Løkse. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Førstkommende torsdag skal russen ved Sjøvegan videregående skole gå fra dør til dør for å samle inn penger til kreftforeningen. Nå håper skoleungdommene på stor giverglede fra befolkningen i anledning aksjonen. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Vi stiller opp som digitale bøssebærere fordi vi mener det er en viktig sak å støtte opp om, sier aksjonsleder Marianne Chruickshank til nettavisen.

Hun får god støtte i sine ord fra russepresident Andrea Løkse, som er klar og tydelig på at det er viktig å fortsette forskningen på kreft med spredning.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon og en felles dugnad i kampen mot kreft. I 2022 samles det inn penger til forskning på kreft med spredning. Det er dessverre mange liv som går tapt til kreft, og mange mister familiemedlemmer og venner til kreft med spredning.

Digital betaling

Russen skal gå rundt og banke på dører i forbindelse med aksjonen.

- I år blir det ingen fysiske bøsser som vi samler inn penger på. Dette på grunn av pandemi-situasjonen. Men vi gir mulighet når vi kommer på dørene til folk, om at de kan gi penger på Vipps til aksjonen, sier aksjonsleder Marianne Chruickshank med et smil.

Allerede har russen innestående en god del tusen på innsamlingskontoen, som er igjenværende etter aksjonen i fjor. Dette vil i år bli en del av beløpet som skal gies til aksjonen.

Ønsker bøssebærere

Sjøvegan-russen ønsker og komme i kontakt med mennesker i regionen som kan tenke seg og være bøssebærer for aksjonen.

- De som kan tenke seg og være med å samle inn penger kan skrive en

SMS til 2277 og skrive "Bøsse 471056" og navnet sitt

, så vil de kunne være med å samle inn penger, sier aksjonsleder Marianne Chruickshank, og håper mange vil engasjere seg for kreftsaken.

Vil du gi støtte til aksjonen, kan du gi ditt valgfrie beløp og sende det til nummer 471056 på Vipps.