Salangen-Nyheter

Krigshistorisk vandring:

- Vi skal kjenne til det

Arla Villhelmsson liker å vandre på fjellene.

SKAVMODALEN: Lavangen Fjellvandrerlag og Lavangen skole arrangerer krigshistorisk vandring fra Skavmodalen og følger ruten som trønderbataljon gikk under okkupasjonen i Norge. - Det er viktig å lære elevene om det som skjedde her, sier Arla Villhelmsson.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er satt opp en ny dato for krigshistorisk vandring som arrangeres av Lavangen Fjellvandrerlag og Lavangen skole. Turlederen Arla Villhelmsson sier at dette blir en lærerik tur med oppmøte i Skavmodalen for så å fortsette videre mot Rødbergan og over til flyvraket. - Vi følger den traseen som trønderbataljon gikk i sin tid når de gikk til angrep ned Gratangsbotn 1940, sier Villhelmsson. Turen blir å være onsdag den 21. september og alle som har lyst å være med er hjertelig velkommen.

- Krigen var ikke så langt unna

Lavangen skole deltar i marsjen med elevene fra 9.trinn på grunn av at andre verdenskrig er en del av pensumet deres. - Vi må formidle historien videre for ellers kan vi ikke lære av den. Vi må ta den historien som har formet og har gjort oss til det vi er i dag. Løypa er et viktig minnesmerke om en stor begivenheten i Norges historie, forklarer Villhelmsson ovenfor nettavisen. Arla sier at elevene vil få et innblikk om hvordan det var under okkupasjonen i Norge.  - Det er nesten ikke til å tro de opplevelsene de gikk igjennom. Vi ønsker at de kommende generasjoner skal vite om det som skjedde her uten å begrave dem i fortiden, sier Villhelmsson avslutningsvis og ser frem til å undervise elevene om det som skjedde i lokalområdet.

Oppmøte i Skavmodalen onsdag 21. september kl. 08.15.