Salangen-Nyheter

Venninne mistet moren sin i kreft:

- Vi tenkte på henne

Ulrikke Thomassen (t.v.), Maren Fløtten og Ingrid Helene Kristensen, sammen med Thea Haugseth, Kristi Børve, Andrea-Hansine Daleng, Andrea Jensen Løkse og Arnhild Larssen arrangerte basar på Lysthuset. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Lørdag arrangerte åtte jenter basar på lysthuset i Salangen kulturhus for å samle inn penger til Kreftforeningen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det var nesten fullt hus på Lysthuset i Salangen kulturhus da åtte vennlige jenter arrangerte basar lørdag formiddag. Det var muligheten å vinne flotte premier fra tombolaen og årsalget, i tillegg var det varierte kakestykker man kunne sette tennene i. Inntektene som jentene fikk i fra basaren går til å støtte en god sak, noe som ikke er første gang disse jentene gjør. Forrige gang gikk inntektene til en fattig skole i Kenya, men i dag gikk det til å støtte Kreftforeningen. Jentene sier at de gjør dette fordi det er trivelig å kunne samle inn penger for å hjelpe andre. - Vi hadde en venninne som mistet mora si i kreft og da tenkte vi på henne, og ønsket hjelpe henne og andre som har kreft, sier Thea Haugseth til nettavisen.

Ulrikke Thomassen (t.v.) og Thea Haugseth er fornøyde med lørdagens basar. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Vellykket basar

Da basaren nærmet seg slutt var jentene enige om at dagen hadde vært vellykket og kunne røpe at de hadde klart å samle inn en god del penger til kreftforeningen. Ulrikke Thomassen kunne røpe at de vil garantert arrangere enda en basar i fremtiden der inntektene vil gå til brystkreft eller annen type  kreft. Selv om jentene har arrangert basarer tidligere er det ikke alltid like enkelt å få alt på plass. - Nå vet vi sånn passe hva vi skal gjøre selv, men det er fremdeles litt vanskelig å finne ut hvem som skal ha med hva, sier Ulrikke til nettavisen. Mye av premiene er sponset av ulike bedrifter og personer noe som jentene sier har vært enkelt å få til. - Når vi sier at dette er for å støtte Kreftforeningen  går det ganske fort, og da sier de at de kan ordne frem noe, sier Haugseth takknemlig til sponsorene.

Kristi Børve hadde ansvaret for kakesalget sammen med Thea Haugseth. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN