Salangen-Nyheter

Ukrainske innbyggere på flukt kommer til Salangen

- Vi trenger klær til flyktningene

Tonje Gundersen i Bosettningstjenesten i Salangen kommune søker etter mennesker som ønsker og gi klær bort til flyktningene som vil ankomme Salangen fra Ukraina. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I forbindelse med flyktningestrømmen fra Ukraina vil det i neste uke komme mennesker på flukt til Salangen. Over 1,5 millioner mennesker er registrert på flukt fra Ukraina, i følge tall fra FNs høykommissær for flyktninger.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Vi er forberedt på at vi kan få flyktninger hit allerede i neste uke, sier Tonje Gundersen ved bosettningstjenesten i Salangen kommune.

Salangen kommune øker antallet direktebosettinger i 2022 fra 25 til 60 mennesker. 

- Vi vet ikke nøyaktig når de første ukrainerne vil komme. Men vi jobber med å kartlegge bolig kapasitet tilknyttet bosettingstjenesten. Mottaket på Sandbergan er forbeholdt enslige mindreårige som ikke er tildelt kommune enda. Men vårt mål med å gå ut til Salangens befolkning i dag var for å forberede oss til de som eventuelt vil komme, sier miljøterapeut i bosettningstjenesten i Salangen, Tonje Gundersen.

En kvinne med sitt barn i armene på flukt fra krigens herjinger i Ukraina de siste dagene.

En kvinne med sitt barn i armene på flukt fra krigens herjinger i Ukraina de siste dagene. 

Søker klær til menneskene på flukt

Det vil også være behov for klær til menneskene som nå er på flukt, og vil komme til vår kommune.

- Vi ønsker klær som i hovedsak er til dame og barn i alle størrelser både vanlige klær, uteklær og sko. Det kan leveres til oss på bosettingstjenesten i Kongsveien 47 på Sjøvegan, avslutter Tonje Gundersen og håper mange salangsværinger kan bidra i denne krisen som er oppstått etter krigsutbruddet i Ukraina.