Salangen-Nyheter

Bli kjent med bjørnene i Troms:

– Vi vet hvor de bor

Den 30. januar kan man bli bedrekjent med bjørnene i Troms, og hvordan DNA prøvene samles inn og analyseres.

Den 30. januar kan man bli bedrekjent med bjørnene i Troms, og hvordan DNA prøvene samles inn og analyseres.

SETERMOEN: Tirsdag 30. januar blir det bjørneprat på Bardu folkebibliotek. Hit kommer Thomas Johansen fra rovviltseksjon ved SNO og forsker Julia Schregel fra NIBIO Svanhovd.

Publisert:

Annonse
Annonse

På Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) i Svanhovd sitter blant annet forsker Julia Schregel som jobber med å analysere innsamlet DNA fra bjørner over hele landet. Hun kommer til Bardu i forbindelse med forskningslaben som 6. klasse ved Setermoen skole skal ha siste uken i januar. Tirsdag 30. januar vil Schregel sammen med biolog ved rovviltseksjon hos Statens naturoppsyn (SNO) Thomas Johansen besøe Bardu folkebibliotek for å holde foredrag om bjørnene i Troms. – Jeg skal fortelle i dybde om de bjørnene som finnes i Troms, hvor mange det er og hvem de er, og om hva som skjer med bjørnene som blir funnet i Troms. Vi har fulgt bjørnene i mange år og vi vet hvor de bor, for å si det sånn. Mye av det vi vet har vi lært ut i fra DNA prøver som vi samler inn, forteller Thomas Johansen til nettavisen.

For alle som vil lære

Formålet med dette foredraget er å bedre kunnskapen om bjørn for de som ferdes i naturen i Indre Troms. Foredraget er åpent for allmennheten, og alle som er interessert i bjørn, bønder, jegere og friluftsfolk ellers. Prosjektleder for Barnas naturpark, Ida Bjerka forteller at hun håper kurset vil gi nyttig informasjon og at de som kommer for å høre på Julia og Thomas skal gå fra foredraget med en bedre kjennskap til bjørnene i Troms. Foredraget begynner klokken 18:00 og er gratis for alle.

Annonse