Annonse
Salangen-Nyheter

Barn- og ungdomsrådet i Målselv:

- Vi vil samle ungdommen

Benedicte Bjørnås, leder i barn- og ungdomsråd Målselv ser fram til siste helgen i mai. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Benedicte Bjørnås, leder i barn- og ungdomsråd Målselv ser fram til siste helgen i mai. FOTO: JON HENRIK LARSEN

BARDUFOSS: Barne- og ungdomsrådet i Målselv arrangerer Målselvsamlinga den 27. til 29. mai og inviterer alle ungdomsråd i Troms til å være med. Samlingen blir å holde sted på Rustahøgda der det blir aktiviteter for alle sammen, ikke bare for ungdomsrådene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det blir arrangert en konsert i samarbeid med Forsvaret for alle. Artistene som deltar på konserten er Julie Bergan, Sofie Elise og Sandra Lyng. Det skal også holdes ballturnering, for de som ikke akkurat er helt proffesjonell. - Det er snakk om vennegjenger, som rett og slett vil ha det gøy sammen. sier leder Benedicte Bjørnås til nettavisen.

Første gang

Dette er første gang noe lignende blir arrangert i Målselv, og barne- og ungdomsrådet gleder seg veldig. Bjørnås håper de neste rådene også blir å følge dette videre i årene som kommer. Målet med samlinga er at ungdomsrådene som deltar får et bedre forhold til hverandre.

Kommunereformen

Det er ikke vedtatt noe som helst, men de har drøftet spørsmålet om kommunereform i styret, og flertallet var imot. Og de vil ihvertfall ikke ha en stor kommune fordi de er veldig redd for sentralisering, og at det skal bli dårligere buss tilbud for ungdom. Men om de måtte slå seg sammen med nån så ville Målselv-Bardu vært en god ide. - Jeg er veldig glad i navnet Istind kommune, fordi vi er så like kommuner med Forsvaret og alt. Og det her med storkommune, jeg syns det blir helt unaturlig å slå seg sammen med noen andre uten Bardu, forteller Bjørnås til nettavisen.

Mangel på informasjon

Som på andre plasser har også Målselv problemet med at mangel på informasjon utgjør at barn og ungdom ikke er så engasjert i kommunereformen. Derfor skal det være et informasjonsmøte på Målselvsamlinga den 27. mai der ordfører i Målselv, Nils Foshaug skal legge fram kommunereformen på en måte slik at ungdom kanskje forstår litt mer og får vite hva det dreier seg om.

Annonse