Salangen-Nyheter

Politiet om skoleveien:

- Vi vil være synelige

Leder for politipatruljen ved Midt Troms lensmannsdistrikt, Geir Lofthus forteller at politiet vil være spesielt synlig langs skoleveien denne uka. ARKIVFOTO: KNUT ARILD JOHANSEN

I forbindelse med årets skolestart er politiet over hele Norge igang med «Aksjon skolevei» for å kontrollere og å gjøre preventive tiltak i nærheten av skolene i Salangen, Lavangen og Ibestad kommuner.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Dette er en landsomfattende aksjon som pågår denne uka. Vi har fordelt oppgavene ut til patruljene. Vi håper å kunne være synlige ved flest mulig skoler i regionen, sier leder for politipatruljen ved Midt Troms lensmannsdistrikt, Geir Lofthus til nettavisen.

Synelige

Allerede mandag morgen og ettermiddag var det patruljer ute og var synlige i trafikkbildet i Målselv i forbindelse med skolestarten.

- Vi var ute i dag i Målselv. Vårt personell på Setermoen vil følge opp Salangen, Lavangen og Ibestad og skal være synlige der. Vi ønsker at barna skal kunne ferdes trygt i trafikkbildet. De er myke trafikanter, sier Geir Lofthus til nettavisen.

*Saken fortsetter under bildet*

Politiet i Midt Troms vil være spesielt synlig i trafikkbildet denne uka, i forbindelse med den landsomfattende aksjon skolevei. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Sikres i bilen

Politiet er også opptatt av å holde kontroller langs skoleveien i disse dager.

- Vi kommer til å fokusere på sikring i bilen. Bilbeltebruk på både førere og barn i kjøretøyet. Voksne er kjent med reglene for bilbeltebruk og vi kommer til å ha en normal terskel i forhold til å bøtelegge dersom vi ikke ser at sikring gjøres. Foreldre er rollemodeller for sine barn, understreker leder for politipatruljen i Midt Troms lensmannsdistrikt, Geir Lofthus.

Han håper at politiets tilstedeværelse denne uka vil være prevantiv for alle trafikkanter.