Salangen-Nyheter

Hun er Årets Salangsværing 2022:

Vibeke ble hedret for sin innsats!

Vibeke Kråbøl ble tildelt prisen "Årets Salangsværing" 2022 under det siste kommunestyremøtet for i år. Dette skjedde under kommunestyrets middag på Mazhar Mathus på Sjøvegan. Foto: Salangen kommune

Julegrenda- skaper i Salangen, Vibeke Kråbøl ble kåret til prisen "Årets Salangsværing" i 2022. Prisen ble delt ut under det siste kommunestyremøtet for i år.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2022 kl 11:12

Annonse

Det ble klart torsdag ettermiddag når et forsinket kommunestyremøte endelig kunne ta julemiddagen. Det var ordføreren som seg hør og bør delte ut prisen på Mazhar Mathus.

Vibeke Kråbøl er opprinnelig fra Lillehammer, men er tilflyttet til Salangen. Hun er en kreativ sjel med unike skaperevner som så absolutt har fått fotfeste i Salangen.

I to år nå har hun skapt "Julegrenda" som står i vinduene på Strandsenteret på Sjøvegan. Hun får god hjelp av innbyggere i Salangen som kjøper "tomt" for sine pepperkakehus i grenda.

– I tillegg har hun gjennom to år skapt stor oppmerksomhet omkring prosjektet og den trivelige førjulstida i Salangen, i aviser, på TV og har blitt en snakkis i en større region, slår ordfører Sigrun W. Prestbakmo fast igjennom en pressemelding på Salangen kommunes nettsider.

I år kommer det også et eget innslag i programmet "Norge Rundt" om Julegrenda i Salangen og Vibeke. Dette skal sendes på NRK1 fredag 16.desember.

Flere kandidatforslag

I tillegg til Kråbøl var flere salangsværinger foreslått til prisen. Disse var:

  • Kathrin Tunheim - Kåre Kafe
  • Safa v/Anna Aglen Løkse og Anita Therese Thomassen
  • Nils Johan Mikalsen - solid kar gjennom mange år
  • Iris Lian – deltaker i Kompani Lauritsen
  • Sjøvegan Videregående Skole – 50 årsjubilant


Se opptak fra den offisielle åpningen av Julegrenda, lørdag 26.desember- 2022: