Salangen-Nyheter

Elever fra Sjøvegan videregående skole:

Videre til filosofisk NM

Vebjørn Strokkenes er kvalifisert til andre runde i Filosofi NM. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Vebjørn Strokkenes er en av to elever fra Sjøvegan videregående skole som er videre kvalifisert til andre runde i Filosofi NM, og i slutten av mars skal han og medelev An-Magritt Talseth til Fritt Ords lokaler i Oslo for andre runde av essay-konkurransen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2017 kl 00:00

I alt var det 468 elever fra 46 forskjellige skoler rundt om i landet som deltok, hvorav hver skole har sendt videre de to beste essayene til et dommerpanel bestående av filosofilærere fra rundt om i Norge. I år gikk begge bidragene fra Sjøvegan videregående skole videre til andre runde.

Den samme elva

Vebjørns essay var basert på det kjente sitatet «Man kan ikke stige to ganger ned i den sammen elva». Dette tolker Vebjørn har med tid, skjebne og realitet å gjøre, noe han beskriver med resong på en innsiktsfull måte. - Vi hadde en dobbeltime på å skrive vårt bidrag som måtte være skrevet på engelsk, forteller Strokkenes.

To dager i hovedstaden

Når han og An-Magritt i slutten av mars drar til Oslo for å delta i andre runde av Filosofi-NM får de en ny oppgave hvor de skal skrive et essay, denne gangen får de fire timer på seg, hvorav de ti beste vil gå videre til en medaljekomité bestående av filosofer fra Universitetet i Oslo som vil kåre en endelig vinner og hvem som skal representere Norge i delegasjonen til den internasjonale filosofiolympiaden.