Salangen-Nyheter

Hip Hop på Salangen Kulturhus:

- Viktig å varme opp

Wanja Merethe Nerli er blant instruktørene som skal lære barn og unge til å danse Hip Hop. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Sommeraktivitene for barn og ungdom florerer her i Salangen denne sommeren. Blant annet blir det arrangert et Hip Hop dansekurs i Salangen kulturhus neste uke, hvor barn og unge kan melde seg på.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Hip Hop handler om å utrykke seg selv, og Wanja Merethe Nerli er en av instruktørene som skal lære barn og unge tøffe dansemoves. Hun fastslår til nettavisen at hip hop er for alle, og hvem som helst av ungdom kan være med på kurset. - Kurset i neste uke er for alle unge i Salangen som vil bli god til å danse, sier Nerli til nettavisen. Dansingen blir å foregå fra tirsdag 5. juli til fredag samme uken i Salangen kulturhus, og treningsregimet er allerede planlagt. - Det er viktig å varme opp for å myke opp kroppen, og deretter utfører vi grunnsteg i lag med musikk for å få rytmen inn, og allerede da starter vi med noen av dansene vi skal lære barna, forteller Nerli til nettavisen.

Hip Hop handler om å utrykke seg selv, og vise seg fram. FOTO: PRIVAT

Unngå skader

- Det er forskjellig for hver gang når vi varmer opp, men vi bruker vanligvis å rulle skuldrene og springe på stedet slik at alle kroppsdelene skal bli varm. Vi gjør dette, fordi det er lettere å skade seg selv uten noen oppvarming, sier Nerli informativt til nettavisen. Hun kan også fortelle at når de varmer opp får de bedre rytme i kroppen når deltakerne skal danse. - Koreografi og rytme er noen ganger vanskeligere å få til enn det høres ut. Det er viktig å kjenne på hvordan det egentlig er før man hiver seg i dansing med andre, men det er overraskende lett å få alle med. De jeg instruerer er flink til å høre på hva jeg skal si, så det ender alltid opp med masse moro, sier Nerli avsluttende til nettavisen.

De som ønsker å melde seg på kan sende en e-post til laban@salangen.kommune.no innen mandag 4. juli.