Salangen-Nyheter

Elevene hjalp til:

Viktig og rydde i fjæra

Odin (t.v.), Sunniva, Elise, Silje og Solbritt var noen av elevene i fra klassen som gjorde en utmerket jobb. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Alle kommunene i Sør-Troms deltok på strandrydding som var en aksjon som fokuserte på marin forsøpling. Elevene ved arbeidslivsfaget i 9. klassen fra Salangen skole var noen av dem som bidro til å bekjempe et alvorlig og hurtigvoksende miljøproblem.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I uke 36 og 37 ble det arrangert en regional dugnad for å fjerne avfall som flyter inn i fjærene langs strandlinjen i Sør-Troms. Alle sju kommunene i Sør-Troms fikk midler fra Miljødirektoratet til å få hentet og levert det oppsamlet avfallet. Elevene ved arbeidslivsfaget i 9. klassen fra Salangen skole var med å hjelpe til og gjorde en utmerket jobb med å rydde fjære mellom sentrum og Karavika. - Jeg er kjempestolt over at elevene selv kom med ideen om å hjelpe til med aksjonen. Vi er 11 elever i klassen og de kom frem som et godt eksempel, sier lærer Hilde Nyland fornøyd til nettavisen.

Silje (t.v.) og Odin hjelper til med å rydde kystlinja. FOTO: PRIVAT

Ære til de som stilte opp!

Katrine Mari Nordgård,prosjektleder for Salangen og Ibestad kunne informere at årets aksjon har vært med på å bidra til en mindre forsøplet havbunn, og flere rene strender uten plast og farlig avfall. - Jeg er fornøyd med at vi har fått i gang et prosjekt som forhåpentligvis kan være med på å gjøre folk mer bevisst på å ikke kaste søppel fra seg. En bevisstgjøring er tydeligvis nødvendig når man ser på alt som kastes i naturen. For selve gjennomføringen av aksjonen er jeg både noe overrasket og skuffet over at så få stilte opp på dugnad. All ære til de som stilte opp! Jeg håper det blir flere som kommer neste gang, og at folk vil gjøre en egeninnsats på dette når de er ute på tur, sier Nordgård avslutningsvis.