Salangen-Nyheter

Ombud besøkte videregående:

Viktig tema på dagsorden

Elev- og lærlingombud, mobbeombud og elevorganisasjonen i Troms fikk et positivt inntrykk av Sjøvegan videregående skole. FOTO: ANITA LERVOLL.

SJØVEGAN: Onsdag denne uken fikk Sjøvegan videregående skole besøk av elev- og lærlingombud, mobbeombud og elevorganisasjonen i Troms.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det var ikke for å inspisere at elev- og lærlingombud, mobbeombud og elevorganisasjonen i Troms kom på besøk til Sjøvegan videregående skole onsdag denne uken, men heller for å hilse på og å bli kjent med skolen, elevene og de ansatte som jobber ved skolen. - Jeg syntes dagen var veldig fin, det var et viktig tema som var på dagsordenen og både elevene og personalgruppa fikk tenke litt på det ansvaret de har for å være med å skape et godt skolemiljø, forteller rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske.

Elevrådet imponerte

Både elev- og lærlingombud og mobbeombud er nyopprettede stillinger, sistnevnte i forbindelse med en ny lov i opplæringsloven som omhandler mobbing og som tredde i kraft 1. august i år. Formålet er at denne personen skal påse at skolen overholder lovverket i tillegg til å være tilgjengelig for rådgivning og veiledning til både elever, lærere og foresatte i vanskelige situasjoner. I løpet av dagen fikk ombudene møte elevrådet ved skolen, og Giske fikk meget positive tilbakemeldinger. - Ombudene var virkelig imponert over engasjementet i elevrådet, de fikk mye ros og skryt. Det var en hyggelig tilbakemelding fra ombudene, sier rektoren til nettavisen.

Rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske. FOTO: ANITA LERVOLL.

Givende for alle parter

Elev og lærlingombud i Troms, Anita Lervoll opplevde besøket som veldig positivt og givende, og forteller at inntrykket var at Sjøvegan videregående skole har et veldig imøtekommende og inkluderende samhold, både blant elever og ansatte. - Vi ble veldig godt mottatt på Sjøvegan, og det virket til at de var godt forberett på besøket. De har et bredt mangfold blant elevene og arbeider mye med inkludering. Vi var veldig imponerte over elevrådet som kom med mange gode forslag om hvordan å bedre skolehverdagen for alle. Dette besøket tror jeg var like givende for alle parter, forteller elev og lærlingombud i Troms, Anita Lervoll til nettavisen.