Salangen-Nyheter

Back to basics:

Viktig treningsmål i nord

Espen Amundsen, seks ganger vinner av sykkelrittet.

Espen Amundsen, seks ganger vinner av sykkelrittet.

ANDØRJA: Tour De Andørja klar med planen for årets Triple Challenge-arrangement. - Ambisjonen er at Triple Challenge skal tilbake til å bli det viktigste treningsmålet for mosjonisten samt den viktigste konkurransen for toppidrettsutøveren, sier Eidar Tøllefsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Planleggingen til årets Tour de Andørja er i full gang, og arrangementskomiteen melder om at de når gjøre flere grep for å gjenskape idretts- og folkefesten som har vært tidligere. - Vi har i noen år prøvd oss frem med ulike tiltak for å videreutvikle arrangementet, men ut fra deltakertallene har ikke responsen vært som forventet. Derfor har vi nå tatt tilbakemeldingene på alvor og det er noen hovedgrep vi gjør for å igjen blir den kanskje viktigste idrettskonkurransen i Nord- Norge, sier leder for Andørja Sportsklubb, Eidar Tøllefsen.

Tour De Andørja - Tripple Challange

Tour de Andørja består av et terrengløp, sykkelritt og motbakkeløp. I hver klasse kåres det en sammenlagtvinner som er vinner av årets Triple Challenge. - Vi skal dyrke dette enda sterkere, og håper at denne kraftanstrengelsen frister idrettsutøvere fra flere sportsgrener. Med å fokusere på trippelen så henvender vi oss til typiske syklister og typiske langrennsløpere slik at de kan få en arena de kan konkurrere, sier Tøllefsen og nevner Espen Amundsen som er en av veteranene av sykkelrittet. - Han sa en gang at Tour De Andørja var det viktigste sykkelrittet å vinne i Nord Norge. Vårt mål er å komme dit igjen, og med Klåpheia som avslutning for eliteklassen mener vi at alle ingrediensene er tilstede for å trekke de beste syklistene, forteller Tøllefsen.

Flere aktivitets- og kulturtilbud for barn og unge

I år blir programmet å legge opp lavterskeltilbud og spennende konkurranser for de minste. - Vi skal igjen lage gode og samlende tilbud for de minste. Gode konkurranse og treningsmål for de mellom 12 og 16 år, og mye fokus på lek og moro for de mellom 0-11 år. Vår ambisjon er å få familiene, barna, mosjonisten og toppidrettsutøveren tilbake på samme arena på Andørja og det mener vi disse grepene bidrar til, avslutter Tøllefsen.

Annonse