Salangen-Nyheter

Lamo Ungdomssenter:

Vil bli åpnet til jul

Asbjørn Karlsen er byggeleder ved Lamo Ungdomssenter. FOTO: ESPEN BLESS STENBERG

LAMO: Etter endel utsettelser, har Econor hentet inn mye tapt tid. Nå satser de på overrekkelse av byggmassen på Laberg til kommende jul.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

En del uforutsette faktorer har ført til noen ukers forsinkelser ved bygginga av det nye Lamo Ungdomssenter. Nå har imidlertid entreprenøren Econor og underleverandørene klart å hente inn ei uke, og det satses på hardt trøkk fram mot jul, ifølge byggeleder Asbjørn Karlsen. - Det går seg til nå, og vi har hentet inn ei uke. Underleverandørene våre har stått på skikkelig, og selv har vi hyret inn ekstra personell fra NorVikar AS på Finnsnes, sier Karlsen.

Løste utfordringer

Econor bygger et helt nytt administrasjonsbygg, samt at de utvider den gamle driftsbygninga. Til sammen utgjør dette omlag 600 kvadratmeter bygningsmasse.  - Vi har hatt noen utfordringer, men vi har løst disse underveis. Vanligvis står det på underleverandørene, men de har gjort en fantastisk jobb, sier Karlsen.

Lamo Ungdomssenter utvides med 600 kvadratmeter. FOTO:  ESPEN BLESS STENBERG

Lokale krefter

I tillegg til bygningsmassen, blir det også utvidet med flere parkeringsplasser, en rundkjøring på tunet mellom bygningene, og nytt fjernvarmeanlegg. - Fjernvarmen skal hentes fra jorda. Det er boret hull 190 meter ned i grunnen for å hente varme, sier Karlsen, som er opptatt av å bruke lokal arbeidskraft. - Vi bruker Mesterteknikk fra Bardu, Jensen Elektriske, og Sjøvegan Maskin fra Salangen. Det er viktig å bruke lokale krefter, sier Karlsen.