Salangen-Nyheter

Ønsker skøytemiljø velkommen:

Vil bygge skøytebane

Bjarne Dahlberg er skøyteentusiast på sin hals. Nå har han fått 30.000 kroner fra Norsk Skøyteforbund til å kunne begynne arbeidet med å bygge en skøytebane i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Skøyteentusiast Bjarne Dahlberg (bildet) ønsker et skøytemiljø i Salangen velkommen. Nå har han fått 30.000 kroner fra Norges Skøyteforbund til å starte arbeidet med å bygge en skøytebane.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Bjarne har i alle år vært levende interessert i skøyteidrett. Men har også vært svært lei seg for at det ikke har vært noe skøytetilbud i Salangen. Nå ønsker han og bygge opp et skøytemiljø i bygda, med å danne en skøyteklubb. Og han kan friste med fersk pengestøtte fra Norsk Skøyteforbund til å kunne begynne arbeidet med å bygge en skøytebane i bygda.- Jeg har ikke bestemt noen plass hvor vi skal ha en slik skøytebane. Men det finnes jo flere alternativer. Men U4-området utenfor sentrum, som kommunen eier, er jo ypperlig til dette formålet, sier Bjarne Dahlberg til nettavisen.

Skole og skøyter

Dahlberg ønsker at man skal kunne få til et skøytemiljø i Salangen, som har en skøytebane som også skoleelever kan benytte i skoletiden, i f.eks undervisning eller friminutter. - Jeg mener derfor at en eventuell skøyebane må ligge i direkte nærhet til den nye skolen på Sjøvegan, sier Bjarne bestemt. Nettavisen har for to uker siden skrevet om flere familier som benyttet U4-området i sentrum til skøytebane. - Jeg håper at vi kan få til en skøytebane i Salangen. Det hadde kommet til å blitt mye brukt, sa Ketil Sørensen når nettavisen møtte han og ungene på den provisoriske skøytebanen da.

Ketil Sørensen er en flittig bruker av skøyter, og tar gjerne med ungene ut på isen. Han håper også man kan få til et skøytemiljø i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Meld interesse

For å kunne komme i gang med arbeidet med å legge tilrette for en skøytebane i Salangen, må folk samles. - Vi som er interessert i skøyter, og som vil ha en bane og et tilbud i Salangen må komme sammen og prate. Det er jo snakk om en god del dugnadstimer som også må legges ned i dette arbeidet. De som ønsker dette like sterkt som meg, kan ta kontakt med undertegnede, avslutter Bjarne Dahlberg fornøyd.

ANNONSE
Annonse