Salangen-Nyheter

Lavangen kommune ønsker ditt forslag:

Vil ha ditt navneforslag

Leder i samepolitisk utvalg, Ludvig Ingebrigtsen opplyser til nettavisen at bakgrunn for konkurransen er at byggene nå skal skiltes på samisk, og at de da fant ut at det var best med en samisk navnekonkurranse for disse byggene. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Lavangen kommune la tirsdag ut på sine nettsider at de nå ønsker innbyggernes forslag til samiske navn for fire kommunale bygg; Lauvhallen, Lauvmakken barnehage, Lavangsheimen og Ornessenteret.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er nå startet en navnekonkurranse i regi av Lavangen kommune om forslag til samiske navn på de kommunale byggene Lauvhallen, Lauvmakken barnehage, Lavangsheimen og Ornessenteret.

Skal skiltes på samisk

Leder i samepolitisk utvalg, Ludvig Ingebrigtsen opplyser til nettavisen at bakgrunn for konkurransen er at byggene nå skal skiltes på samisk, og at de da fant ut at det var best med en samisk navnekonkurranse for disse byggene. – Det er mange i kommunen som er engasjerte i denne saken så jeg tror det er ganske sikkert at det blir å komme inn mange gode forslag. navnene trenger ikke være direkte oversettelse av de norske navnene, forteller Ingebrigtsen til nettavisen. Fristen for å sende inn forslag er satt til 1. desember i år og forslagene sendes direkte på e-post til post@lavangen.kommune.no. Juryen for navnevalget er Samepolitisk utvalg.