Salangen-Nyheter

Gjennomfører kurs:

Vil ha flere på ski

Nå blir det skikurs i slalomski for barn fra 5 år og oppover, kommende helg i Steilia i Bardu.

SETERMOEN: Førskommende helg arrangeres det skikurs i å stå på slalomski for barn fra 5 år og oppover. Dette skjer i Steilia Alpinsenter i Bardu lørdag den 25. og søndag den 26. januar. Kurset er i regi av Bardu Alpinsenter med instruktør Steen Aalmen fra Narvik.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De senere årene er det blitt veldig populært å stå på slalomski uansett alder. - Ja det er veldig populært, og jeg har min 17. sesong som instruktør. Kurset går ut på å lære barna å stå på ski, lære teknikken for å kunne ploge, svinge og bremse. Barna skal også lære seg å ta skitrekket alene å bruke T-kroken. Målet er at barna skal bli trygge å kunne kjøre alene, på den måten lærer de mer . Ved at barna kan kjøre alene, kommer også tryggheten og de blir flinkere etter hvert. Jeg lærte selv å kjøre slalomski da jeg var 5 år, og etter hvert ble det til at jeg ble skiinstruktør, og synes fortsatt dette er morsomt å holde på med, forteller skiinstruktør Steen Aalmen til nettavisen.

Sikkerhet

Det er ikke bare barna som får muligheten til å lære seg kunsten å stå på slalomski. - Vi kjører også kurs for voksne, og allerede lørdag den 8. og søndag den 9 februar får også voksne mulighet å lære seg dette. Forskjellen på å instruere barn og voksne, er at barn har ikke de samme sperrene og konsekvenstenkningen som voksne har. De voksne tenker hele tiden konsekvenser og om dem skal tørre dette eller ikke. Men gjennom kurset så klare vi å skape tryggheten som skal til. Vi tar sikkerheten på høyeste alvor og har stort fokus på det, og hittil har jeg ikke hatt noen store skader under kursene. Så her er det bare å møte opp for alle som har lyst til å kose seg i bakkene. Bardu alpinsenter har utstyr til utleie for dem som ikke har dette selvt, avslutter skiinstruktør Steen Aalmen til nettavisen og legger til at han gleder seg til kurset.