Annonse
Salangen-Nyheter

Vil ha folk i husene

I dag mandag blir det avholdt et felles kommunestyremøte om prosjektet "Blest i Havlandet" for Lavangen, Gratangen og Skånland. Kommunestyremøtet blir på Breistrand grendehus i Evenes. Nettavisen vil overføre møtet på web-tv fra kl. 10.00.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På bildet:

Ordfører i Lavangen, Viktor Andberg er en av ordførerne som deltar på det felles store kommunestyremøtet i dag.

FOTO: JON HENRIK LARSEN

Lavangen, Gratangen og Skånland kommuner skal i dag mandag holde et felles kommunestyremøte på Breistrand grendehus, og på sakskartet står prosjektet "Blest i Havlandet". Prosjektet startet i fjor, og dets formål er å få flere personer bosatt i de tre kommunene. Man ønsker å kartlegge fraflyttede småbruk i kommunene med henblikk på salg/- utleie. Prosjektet har også til formål å skape eget fokus på landbrukets betydning for næringsutvikling. Dette skal oppnås gjennom involvering av lokalbefolkningen, med ungdommen som særlig målgruppe. Dette har likeledes til hensikt for å styrke grunnlaget for fremtidig rekruttering innenfor landbruket.


Langvarig prosjekt

"Blest i Havlandet" har som målsetning å stabilisere innbyggerantallet i de tre samarbeidskommunene samt skape fornyet vekst i landbruksnæringen. Dette ønskes å bli realisert i løpet at prosjektets første to år, samt gi et langsiktig perspektivbidrag for å skape identitet og samhørighet mellom lokalbefolkningen og landbrukssnæringen som ressurs for utvikling i distriktskommunene.


Gode mål

Prosjektet vil skal skape engasjement og fornyet vekst på flere områder og stabilisere innbyggertallet i kommunene. Men andre ord, det er en viktig sak som skal tas opp under det felles store kommunestyremøtet i dag.

Møtet kan følges på Salangen-Nyheters direktesending fra klokken 10.00.  

Annonse