Salangen-Nyheter

- En folkefest i en folkefest:

Vil ha nytt NNM i olabil

Styreleder i Lavangen Liv og røre, Geir-Ove Mortensen er en av grunnleggerne av NNM i olabilløp. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

TENNEVOLL: Lavangen Liv og røre ønsker også i år å arrangere NNM i olabil. Geir-Ove Mortensen oppfordrer alle til å ta turen, enten for å delta eller som tilskuer. I tillegg har han en utfordring til ordførerne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

NNM i olabil er et arrangement som har vært arrangert to år i forbindelse med Lavangsvekka, og har vært meget populært arrangement med mye liv både i og utenfor løypa. Styreleder ved Lavangen Liv og røre, Geir-Ove Mortensen forteller at deltakerne blir delt inn i aldersbestemte grupper og kjører da om kapp ned Sneverbakken på Tennevoll. - Den høyseste farten vi har målt ligger på rundt 56 kilometer i timen, forteller Mortensen i intervju med nettavisen.

Ønsker å rekrutere flere deltakere

En god ide blir fort populær, og det har man bevist i Lavangen. - Det hele startet som idé for å lage litt mer liv under folkefesten Lavangsvekka, og tenkte dermed at vi skulle prøve med olabilløp. Vi har hatt litt problemer med å skaffe deltakere, og det har vel vært nevnt å holde kurs i olabilbygging, men vi har ikke ressurser for det nå, men vi har henvist om flere nettsider som omhandler bygging av olabiler i håp om å rekrutere flere deltakere, forteller styreleder Mortensen.

Blir vist på storskjerm

Det blir som vanlig satt opp kameraer og storskjerm slik at publikum kan følge hele det rundt 400 meter lange løpet hele veien. Alle som vil kan bygge sin egen olabil ut i fra de kriteriene som er standard for vanlige olabilløp og være med å delta. Det er selvfølgelig en sikkerhetskontroll før bilen blir godkjent for løp i forkant av løpet, i tillegg er det påbudt med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Utfordrer ordførerne

Avsluttende kommer Geir-Ove Mortensen med en utfordring til alle de politisk folkevalgte i nabokommunene rundt. - Lavangen Liv og Røre utfordrer herved ordfører i Lavangen, Bernhardt Halvorsen, ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo og ordfører i Gratangen, Eva Helene Ottesen til å være med å delta i årets NNM i olabilløp, sier Geir-Ove Mortensen.

ANNONSE
Annonse