Salangen-Nyheter

Sykkeltaxi til de eldre:

Vil øke livskvaliteten

Folkehelsekoordinator Jorun Utne jobber nå med å samle inn midler til å skaffe sykkeltaxier til Sjøvegan. Dette er i forbindelse med prosjektet En bedre alderdom. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

SJØVEGAN: Folkehelsekoordinatoren jobber nå med å samle inn midler for å få til et spennende sykkeltilbud i Salangen som både vil gi mange flere innbyggere muligheten til friluftsliv.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ettersom Salangen ser ut til å ha en økende andel eldre og personer med funksjonshemming, jobbes det nå med å få til en motorisert sykkeltaxi til Sjøvegan. Det er folkehelsekoordinator Jorun Utne som har satt i gang dette tiltaket som en del av det pågående prosjektet "En bedre alderdom", da det er ment at disse skal kunne brukes opp mot sykehjem, dagsenter, hjemmesykepleien, miljøtjenesten og institusjoner, hvor Salangen Frivilligsentral vil stå ansvarlig for utlån av syklene.

Disse syklene blir et populært velferdstiltak dersom det kommer i gang i Salangen.

Flere får muligheten til friluftsliv​

Syklene har som formål å føre til økt livskvalitet og friluftsliv blant innbyggere i Salangen som trenger en hjelpende hånd for å komme seg ut av hjemmet, dette være seg aktivitetskontakter, besøksvenner og andre frivillige. På denne måten vil enda flere ha et tilbud for å komme seg ut i frisk luft. Nå arbeider Utne med å samle inn midler til å handle inn sykkelen. -  Sykkelen koster cirka 55 000 kroner uten mva.  Jeg regner med at vi prøver å søke midler av Gjensidigestiftelsen eller SNN-fondet gjennom en av kommunens frivillige organisasjoner. Dette er et flott tiltak for hele kommunen, både eldre, funksjonshemmede og de som ønsker å kjøre sykkelen. Om det er noen som hadde ønsket å gi et bidrag hadde jo det vært fantastisk! Uansett skal vi klare å få samlet sammen pengene på en eller annen måte, forteller folkehelsekoordinatoren til nettavisen.