Salangen-Nyheter

Viktig å fortsette med tiltakene:

Vil slå ned smitten før jul

Interkommunale kommuneoverlege Lars Nesje mener det er svært viktig å ta ekstra hensyn nå i jula. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Interkommunale kommuneoverlege Lars Nesje mener det er svært viktig å ta ekstra hensyn nå i jula. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Det nærmer seg nå jul i kjempe fart. Det er da ekstra viktig at man tar hensyn til tiltakene som er satt i forhold til covid-19 pandemien som er landet rundt. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det vil være de samme forhåndreglene som har vært om å holde avstand, ha god håndhygiene, hoste hygiene og ikke minst teste seg om man har symptomer eller mistenker smitte. Det har vært noen utbrudd men disse har blitt tatt hånd om for å forhindre videre smitte og sikre.

- Vi har hatt enkelt tilfeller, men det har ikke blitt spredning etter disse, forteller interkommunal kommuneoverlege Lars Nesje til nettavisen.

Reiseaktiviteten er svært høy nå i desember med familie som kommer hjem langveisfra og julehandelen skal fulføres, dette øker risikoen for smitte. Det vil derfor være ekstra vanskelig å overholde de anbefalte restriksjonene.

Folk bes derfor ta hensyn og være oppmerksom. Målet er å oppdage alle situasjonene før de spres og passe på at vi kan slå ned smitten.

- Jeg syns vi skal være ettertenksom i forhold til hvordan vi omgås folk, avslutter Nesje.

Bruk hodet, velg dine nærkontakter med omhu og ta vare på hverandre.

Covid-19 situasjonen kan bli bedre over nyttår, derfor er det viktig at alle er nøye å følger reglene for å minke smitten ikke bare regionalt, men også nasjonalt!

Annonse