Salangen-Nyheter

Salangen kommune

Vil ta i mot ukrainske flyktninger

Administrasjonssjef i Salangen kommune, Lars Strøm forteller at kommunen er positive til å ta i mot eventuelle flyktninger fra Ukraina. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Krigen som herjer i Ukraina er en stor tragedie. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) forbereder seg på opptil fire millioner ukrainske flyktninger.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Frykten er at dette scenarioet kan bli virkelighet hvis krigshandlingene i Ukraina fortsetter å eskalere.

Hvor mange av ukrainerne som vil komme til Norge er så langt uvisst, men en rekke større kommuner sier at de er klare til å ta imot krigsrammede ukrainerne.

Salangen vil hjelpe

Det samme sier ledelsen i Salangen kommune til spørsmålet om å ta i mot flyktninger.

- Ja selvsagt! Salangen kommune vil selvsagt ta i mot flyktninger fra Ukraina dersom vi blir spurt om det. Vi har ledig kapasitet, evne og vilje til å bistå!, sier en engasjert administrasjonssjef Lars Strøm til nettavisen mandag formiddag.

Kommunen er allerede i gang med å forberede for å ta i mot flyktninger fra øst Europa.

- Vi klarlegger vår kapasitet i detalj nå, men det er allerede klart at vi vil klare minst om lag 100 temmelig umiddelbart, og ytterlig 50 i løpet av utgangen av mars/starten av april. Ved bruk av Idrettshall og kulturhus jf. lokale beredskapsplaner vil kapasiteten kunne utøkes vesentlig. Oppdaterte tall og informasjon vil legges ut på kommunens nettside i løpet av kort tid, avslutter Strøm ovenfor nettavisen.