Salangen-Nyheter

Åpner kirkerommet neste fredag:

- Vil tenne lys for krigen i Ukraina

Sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad håper at mange vil komme til kirka neste fredag 24.februar og tenne ett lys for ofrene av krigen i Ukraina.
 Foto: Torbjørn Kosmo

Sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad håper at mange vil komme til kirka neste fredag 24.februar og tenne ett lys for ofrene av krigen i Ukraina. Foto: Torbjørn Kosmo

Sogneprest i Salangen menighet, Grete Glemmestad åpner kirkedørene neste fredag for de som ønsker en stille stund i forbindelse med ett-års dagen for krigsutbruddet i Ukraina.

Publisert:

Annonse
Annonse

Krigen i Ukraina raser fremdeles, ett år etter at den startet den 24.februar i 2022. Det er en stor tragedie det som skjer i det europeiske landet, som nærmest er å regne som naboer for oss i Norge.

Det er i dag flere ukrainere som er bosatt i Salangen, og som lever sine liv her i påvente av fred i hjemlandet. Derfor ønsker Salangen menighet og sogneprest Grete Glemmestad og markere ett års dagen for krigsutbruddet med å samle folk i kirka, for å vise solidaritet til det ukrainske folk.

- Det er jo ett år siden krigen i Ukraina startet. Vi ønsker og samles i kirka, for å be om fred. Det er helt forferdelig det som skjer der nede. Jeg kjenner jeg blir sterkt berørt av tanken, sier Glemmestad til nettavisen.

Hun håper at lokale ukrainerne som er bosatt i Salangen kommer i kirka fredag 24.februar.

- Det varierer veldig hvor ofte jeg ser dem i kirka. Men de bruker å komme på disse språk-kafeene som vi har hatt på torsdager. De er også vant til å tenne lys i fra sine kirker i hjemlandet, så det gjør nok godt for å dem å kunne gjøre det her også nå, sier Glemmestad omsorgsfullt.

Hun legger til at det vil bli musikk under den åpne timen i kirka neste fredag fra kl. 18.00 til 19.00, av Hans Erik Børve eller Tor Magnus Østvik.