Salangen-Nyheter

Kurs i spinning:

- Vilje til å lære

Ossian Kidholm har drevet med flere kurs over hele Norge. FOTO: SOTRA HUSFLIDSLAG

HAUGVANG: Ossian Kidholm er en ekte rokke-entusiast. I 35 år har han spinnet garn ved bruk av den tradisjonsrike rokken. Nå kommer han til Salangen for å holde kurs.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Ossian Kidholm har drevet med spinning av ull i 35 år, og driver aktivt å holde kurs i spinning. I slutten av neste måned kommer Kidholm til Haugvang, 4H-gården i Salangen for å holde et 20 timers kurs i spinning. Kurset går ut på å lære hele prosessen fra høsting av ull til det ferdige produktet som er ullgarn. Kidholm har god erfaring, og gir mange verdifulle tips og teknikker, i tillegg reparerer han også rokker om noen har lyst til å ta i bruk den gamle familie-rokken som nå bare står til pynt.

Hovedsakelig kaninull

Det var i hovedsak kaninull som fikk Ossian til å begynne å spinne ull. - Det var nødvendig å skaffe kjøtt til huset da jeg giftet meg med verdens flotteste jente, og da begynte vi med kanin, noe som førte til at jeg lærte å berede kaninskinn, så fikk vi angorakaniner og da begynte jeg å spinne ull, forteller Kidholm, og legger til at han enda i dag hovedsakelig spinner kaninull, men har til sammen over hundre forskjellige ullsorter i sortimentet.

Har med seg 20 rokker

Det å lære teknikkene rundt å spinne ull er en lang prosess for noen, mens for andre er prosessen mye kortere. - Selv måtte jeg ta meg god tid på å lære dette, forteller Kidholm som har drevet flittig i 35 år med spinning av ull. Han stiller med 20 rokker til kurset, og understreker at det eneste man skal trenge å ha med selv er viljen til å lære, og om de har med sin egen rokk enten for reparasjon eller for å bruke under kurset er dette også mulig.

Påmelding

Spinnekurset på Haugvang 4H-gård med Ossian Kidholm blir arrangert på Haugvang 4H-gård  tre ettermiddager   7.-9.februar. Målgruppe er primært voksne som ønsker å lære bort spinnekunsten til barn, men interessert ungdom kan også melde seg på. Lær å spinne og tvinne all slags ull, og få din rokk reparert. Kursinstruktøren har også rokker om du ikke har. Begrenset antalll plasser, så meld dere på snarest. Muligheter for  overnatting på gården.

Info om kurset og påmelding på 4H Troms 4H sine

hjemmesider