Salangen-Nyheter

Bandet "Blått og Rått:

Vurderer nå web-tv konsert

STUDIO: Bandmedlem Ronald Alertsen sitter i disse dager å ferdigstiller sanger i forbindelse med albumet som bandet nå slipper en sang i uken av. FOTO: PRIVAT

STUDIO: Bandmedlem Ronald Alertsen sitter i disse dager å ferdigstiller sanger i forbindelse med albumet som bandet nå slipper en sang i uken av. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Dette ser bandet på som et nødvendig grep i tilfelle release-konserten i forbindelse med bandets nye album skulle bli avlyst.

Publisert:

Annonse
Annonse

Det råder usikkerhet i kultur- og underholdningsbransjen i disse dager.

Salangen/Finnsnes- bandet Blått & Rått har planlagt å ha releasekonsert for å promotere bandets nye album «Peace, Love og Kråkegull». Dersom det ikke skulle være mulig i forbindelse med korona-smittefaren planlegger bandet å ha web-tv-konsert i stedet for.

— Vi har snakket om det, men vi har ingen konkret dato ennå. Vi skal ha en release-konsert, men det blir kanskje utsatt. Web-TV-konsert blir erstatning for eventuell release-konsert, sier bandmedlem Ronald Alertsen til nettavisen. De har allerede hatt kontakt med eieren av Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen om mulighetene for streaming av konsert.

Les mer:

Salangen-Nyheter tilbyr streaming av konserter

Ser an situasjonen

Alertsen forteller at bandet ser situasjonen an.

— Vi har to konserter på Finnsnes og i Tromsø. Det blir ikke noe før etter påsken uansett. Vi tar ingen sjanser, sier han.

Web-TV-løsningen er en som mange artister utover i det ganske land har begynt å ta i bruk.

— Videoer har vært veldig mye brukt. Vi har gitt ut videoer underveis i prosessen. Som en erstatning er det mange som tyr til den samme løsningen. Da kan folk sitte hjemme og høre på. Vi håper på å spille framfor folk. Jeg skjønner at slike løsninger tvinger seg fram. Blir konsertene avlyst har vi lyst å markere albumet likevel, sier Alertsen.

Det er likevel ingen mangel på jobb å gjøre for bandet som i disse dager slipper låter hver fredag.

— Vi roer situasjonen og ser ting an. Vi har nye sanger hver fredag, så det er godt trykk her, sier han.

INNSPILLING: Bandmedlem Ronald Alertsen forteller at det er mye å gjøre musikkmessig i disse dager. Her er bandet avbildet under en tidligere innspilling av et tidligere album. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

Bedre tid

Som en bi-effekt av at folk nå i større grad holder seg hjemme har bandet merket et større antall avspillinger på sangene sine via internett.

— Vi har fått vanvittig mange avspillinger på musikken fordi folk kanskje nå har mer tid til å høre på. Det er positivt for oss, sier han.

Han betegner web-TV-løsningen som glimrende.

— Jeg liker å se på konserter på TVen hjemme, så det kan bli en veldig grei måte å nå ut til folk og underholde dem hjemmefra. Slik som tiden er nå er det en glimrende idé å gjøre, mener han.