4/7 Båtfolket tas godt i mot

Også under Millionfisken i år tas båfolket godt i mot på Sjøvegan.

I sentrum har Sjøvegan en 136 meter lang gjestebrygge med strøm og vann. Båtfolket fikk en bedre hverdag under Millionfisken, da ny molo og ny permanent flytebrygge var på plass i 2018. Millionfisken lover plass til alle, og det kan hende at de må ligge mange utenpå hverandre – men det er båtfolk vant til.

Den lange og stabile flytebrygga er godt skjermet innenfor moloen, og arrangørene er derfor helt trygge på at den nye brygga øker sikkerheten for båtfolket. Fra og med i fjor er arrangementet flyttet tilbake til Lundbrygga (100 meter fra brygga).

Nyheten ble særdeles godt mottatt av alle, og det vil gjøre gjestehavna til et roligere sted med mindre støy fra festivalområdet. Beliggenheten til gjestebrygga gjør at båtfolket har kort vei til alt som skjer: Matservering, premieutdelingene og konserter. Og i sentrum finnes det et variert tilbud av butikker som har gode tilbud under
Millionfisken.

Trekke seg tilbake

Om man ønsker å trekke deg helt tilbake til ei stille idyllisk uthamn i Sagfjorden, er det lagt ut fortøyningsbøyer, og disse er merket i kartet som finnes inne i festivalmagasinet.

Her setter du ut båten

Hvis du kommer med båt på henger til Sjøvegan, kan du enten sette denne ved YX-stasjonen i Sjøvegan sentrum eller i Rognså båthavn (ved flo sjø).

Til nyhetsstudio