Annonse
Salangen-Nyheter

Seniordansen er igang:

Dansen fortsetter

9.januar er det igjen klart for seniordans for de godt voksne danseglade i Salangen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

9.januar er det igjen klart for seniordans for de godt voksne danseglade i Salangen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Ventetiden er over for de danseglade, når Salangen Seniordans starter opp igjen den 9.januar. Danseinstruktør, Jørgen Sundnes ser frem til å fortsette dansen med sine likesinnede i Salangen Seniordans.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

9.januar klokken 19.00 starter Salangen Seniordans opp igjen på kulturhuset. Seniordansen er et tilbud for de godt voksne danseglade som vil treffe likesinnede for å danse. - Vi kjører et utvalg danser, blandt andre vals, tango, samba, foxtrot og reinlender. Seniordansen ligner ring- og folkedanser, sier seniordans-instruktør, Jørgen Sundnes i intervju til nettavisen.

Flest damer

For tiden er det over 30 navn på deltakerlista, de fleste av dem er kvinner, det er kun cirka en tredjedel menn som står på lista. Sundnes oppfordrer derfor alle som er interessert i dans, og spesielt menn til å delta på seniordansen. - Vi ønsker alle eldre velkommen til å komme og delta, sier Sundnes oppfordrende, og legger til at selv om aldersgrensa er for aldersgruppa 55 år og oppover, er det ikke noe hinder om man er yngre.

- Folk trives

Det ligger i navnet at Seniordansen er tilrettelagt en viss aldersgruppe, dansene er tilpasset slik at alle skal klare å holde følge. De elste deltagerene i Salangen Seniordans er over 85 år. - Folk trives her, og den sosiale biten er like viktig som selve dansingen, forteller danseinstruktøren.  For tiden er det omlag 25 deltakere hver gang som kommer for å danse, men Sundnes legger ikke skjul på at de gjerne vil rekrutere flere deltakere. I juni er det Nord-Norsk Seniordanstreff, noe som Sundnes og de andre i Salangen Seniordans ser veldig frem til.

- Kom å se på

Det kan være at det er mange som er usikker på hva som skjer på Seniordansen, derfor oppfordrer han alle som er interesserte i å stikke innom, enten for å delta eller for å se på. - Det er veldig mange førstegangsdeltakere som forblir med oss, og blir en del av gjengen vår, sier Jørgen Sundnes til nettavisen.

Annonse