Notiser

Presenterer nye samiske veivisere

Presenterer nye samiske veivisere

Kategori: Smånytt - Publisert: 26.07.2022 kl 09:27

Fire nye samiske ungdommer er nå valgt ut som veivisere for skoleåret 2022/2023. Hvem disse er offentliggjøres på den samiske festivalen Márkomeannu fredag 29. juli.

Ordningen Samiske veivisere drives av Samisk høgskole og finansieres av Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD). Veiviserne gjennomfører studiet «Samisk kultur- og samfunnskunnskap» ved Samisk høgskole. Deretter starter reisene rundt til videregående skoler og andre ungdomsfora i hele landet for å informere om samisk kultur og samfunn. Dette er formidling av ungdom til ungdom og har eksistert siden 2004.

Márkomeannu er en samisk festival som går av stabelen denne helgen i skjæringspunktet mellom kommunene Tjelsund og Evenes. Offentliggjøringen streames av Samiske veivisere via sosiale medier.

Ny pub til pub kveld

Ny pub til pub kveld

Kategori: Smånytt - Publisert: 26.07.2022 kl 09:21

De tre utestedene Kåre Kafe, Mazhars Mathus og Maloneys Pub arrangerer førstkommende lørdag igjen pub-til-pub aften. Dette etter knallsuksessen i mai har man valgt å kjøre en ny runde med åpent i «hele sentrum». Det hele vil foregå fra klokken 20:00 lørdag 30.juli.

Holder sommerkafe på Sørrollnes

Holder sommerkafe på Sørrollnes

Kategori: Smånytt - Publisert: 14.07.2022 kl 09:26

Sørrollnes grendelag skal førstkommende lørdag arrangere en sommerkafe på Sørrollnes grendehus. Det vil bli salg av is, brus, vafler og kaker. Alle ønskes velkommen!.

Stenger vei for veiarbeid

Stenger vei for veiarbeid

Kategori: Smånytt - Publisert: 14.07.2022 kl 09:12

Salangen kommune melder om at det skal monteres ferist på den kommunale veien til Snaglia torsdag 14. juli. Veien blir derfor stengt i perioden ca. 09.00 – 14.00.

Mistenker bilrace er på vei nordover

Mistenker bilrace er på vei nordover

Kategori: Smånytt - Publisert: 10.07.2022 kl 11:24

Politiet går nå ut på Instagram og varsler om at flere sportsbiler kjører følge på norske veier. Politiet skriver at det er biler med utenlandsk registrering. Flere av bilene er registrert i Spania. Politiet mistenker at dette dreier seg om et bilrace som er på vei nordover. – Det er mye stygg kjøring, og de er en trussel for oss alle i trafikken, skriver politiet. De ønsker tips fra publikum dersom noen observerer bilene. Ring 02800.

For høy hastighet og promille i blodet

For høy hastighet og promille i blodet

Kategori: Smånytt - Publisert: 10.07.2022 kl 11:12

Èn fører ble målt til 86 km/t i 70-sone ved Salangsdalen i Bardu lørdag kveld. Vedkommende ble stanset av politiet og viste seg i tillegg å være beruset. Blåsetest indikerer høy promille. Blodprøve er sikret. Anmeldelse og førerkortbeslag ble gjort i etterkant av hendelsen.

Innstilt på grunn av teknisk feil

Innstilt på grunn av teknisk feil

Kategori: Smånytt - Publisert: 09.07.2022 kl 15:56

Norled opplyser lørdag ettermiddag ved 15-tiden at fergesambandet Stangnes-Sørrollnes er foreløpig innstilt på grunn av tekniske problemer. Ferga vil gå i normal drift igjen fra kl. 16.00 lørdag.

Rekordlav arbeidsledighet i Troms og Finnmark

Rekordlav arbeidsledighet i Troms og Finnmark

Kategori: Smånytt - Publisert: 03.07.2022 kl 12:34

Det er fortsatt rekordlav arbeidsledighet i fylket, det opplyser NAV Troms og Finnmark i en pressemelding til nettavisen. Den totale ledigheten er på 2,3 prosent, og den fortsetter nedover.– Den lave ledigheten er fortsatt en utfordring for verdiskapingen i fylket vårt, og nå er det virkelig arbeidstakers marked, sier fylkesdirektør Kristin Røymo.

Se opp for sau på veien

Se opp for sau på veien

Kategori: Smånytt - Publisert: 30.06.2022 kl 09:52

Statens vegvesen går ut med en melding om at det kan være sau på veien mellom Strokkenes og Løvhaug i Salangen mandag og tirsdag denne uka. Det bes om at man er ekstra oppmerksom.