Salangen-Nyheter

Et grønnere Salangen:

- Ingen forsøpling her

Det var teknisk etat med Kjell Sørensen i spissen som satt opp boksene. FOTO: RONNY DØRUM

Det var teknisk etat med Kjell Sørensen i spissen som satt opp boksene. FOTO: RONNY DØRUM

SJØVEGAN: I løpet av de kommende dagene vil det bli montert opp 24 grønne søppelbokser rundt omkring i kommunen. - Nå er det opp til hver enkelt av oss å være flink til å bruke søppelboksen, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Med teknisk avdeling i kommunen i spissen blir de plassert på strategiske plasser der innbyggerne ferdes daglig eller populære stoppesteder. - Vi har en del strategiske plasser hvor folk passerer, enten til fots eller bil, og da ble det gjort en vurdering som gjorde at vi setter opp en del søppelbokser for å gjøre det enklere for innbyggerne å være med på å bidra å holde det rent og fint i Salangen, forklarer Sigrunn Wiggen Prestbakmo til nettavisen.

Gjøre det enklere

Prestbakmo kommenterer videre at dette vil være et bra tiltak for innbyggerne, men hun sier også at  innbyggerne i Salangen er generelt flinke til å kaste søppelet riktig. - Det ser ganske fint ut jevnt over, men du ser at du ikke skal så langt unna den grønne boksen før du ser at det ligger litt papir på bakken. Vi må nok alle sammen være litt flinkere, og nå håper vi gjennom dette enkle tiltaket at folk kan være med å bidra. Ellers har jeg inntrykk av at folk er veldig glad i kommunen og områdene rundt sånn at det ikke er mye søppel å se, sier hun fornøyd.

Runar Folke-Olsen (t. v.) og Sindre Enoksen er fornøyde med at boksen kom opp langs skoleveien. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Fornøyd over tiltaket

Guttene Sindre Enoksen og Runar Folke-Olsen sier at dette var et flott tiltakt. - Jeg har vært vitne til at folk har bare åpnet bilvinduet og kastet litt av hvert ut. Jeg synes det er veldig bra at de har plassert opp søppelbøttene, spesielt ved skoleveien, sier Runar Folke-Olsen. Selv om boksene er nylig plassert opp er Sindre Enoksen sikker på at det vil se en betydelig endring over tid. - Jeg kaster alltid søppelet dit det skal. Ingen forsøpling her, sier Enoksen fornøyd til nettavisen.

Annonse