Salangen-Nyheter

Liker å lage musikalsk kunst:

Musikk fra Eritrea

Awet Hays er stolt av arbeidet sitt, og gleder seg til å vise publikumet sitt hva han produsert. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Awet Hays er stolt av arbeidet sitt, og gleder seg til å vise publikumet sitt hva han produsert. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Awet Hays jobber for tiden med å produsere ferdig en musikkvideo til en låt han lenge har spilt. Han fikk fullført innspillingen med greenscreen ved Salangen-Nyheter AS.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Ved kysten i Nordøst i Afrika ligger Eritrea som grenser mot Rødehavet. Der fra kommer Awet Hays som for øyeblikket befinner seg i Salangen, og har musikk som sin aller største hobby. Han både synger og spiller instrumenter, da spesielt det etiopiske instrumentet krar. Hays har allerede framført flere ganger på scene i Salangen, selv om han noen ganger synes det er litt skummelt når publikummet vokser i størrelse. - Jeg har spilt siden jeg var en liten gutt, og jeg øver hele tiden for å bli flinkere. Bjarne Dahlberg hjelper meg å bli flinkere, og jeg har venner som jeg også spiller med, forteller Hays fornøyd til nettavisen.

Det er mye en musiker skal gjøre for å skape en spesiell opplevlse, og Awet Hays er glad for utfordringene siden det er mye å lære av dem. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Hjemmelaget

Hays synger på sitt morsmål, og stilen hans inneholder en fin blanding av både tradisjonell musikk fra hans eget hjemland, og moderne pop. Når han ikke bruker stemmen for å formidle kunsten sin, bruker han sin elektriske krar, som kan minnes litt på en gitar og kjennes igjen på sin firkantete formasjon. Kraren som Hays bruker er litt mer spesiell for han enn for andre. - Da jeg kom til Norge, lagde jeg en krar selv, med litt hjelp. Det var mange som lurte på hva det rare instrumentet var, men mange liker det jeg får til med den, så jeg blir å øve kjempe mye mer for å bli enda flinkere, forteller Hays. Den nye musikkvideoen som Hays jobber med skal lastes opp på youtube, sammen med ny musikk når den blir ferdigprodusert. - Videoen er ikke helt ferdig enda, men jeg gleder meg til å vise den til folk. Jeg er veldig glad i å spille, og blir aldri å slutte, sier en fornøyd Hays til nettavisen.

Annonse