Salangen-Nyheter

Fra publokale til yoga-studio:

Nå vil alle ha timer hos Lone

I dette rommet har det før vært dagligvarebutikk og pub. Nå er det fysisk og mental trening som rommet skal brukes til i tiden fremover hos LoneYoga på Sjøvegan.
 Foto: Jon Henrik Larsen

I dette rommet har det før vært dagligvarebutikk og pub. Nå er det fysisk og mental trening som rommet skal brukes til i tiden fremover hos LoneYoga på Sjøvegan. Foto: Jon Henrik Larsen

I lokalene har det vært dagligvarebutikk og pub tidligere. Nå har Lone Heitmann Fløtten (35) startet opp eget yoga-studio her.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Hva er egentlig Yoga?

Yoga er avledet av sanskrit-ordet Yuj, som betyr å forene, binde sammen eller temme. Yoga forsøker å skape balanse mellom kropp og sjel, kropp og sinn.

Yoga er ganske enkelt et system for fysisk, mental og åndelig mosjon. Det finnes flere hundre forskjellige former for yoga med ulike yogaøvelser å utforske og utøve.


Hun startet opp med yogatimer i januar i år. Etterspørselen har vært stor for den ferske gründeren som har tatt 200 timers kurs i Spania for å bli yoga-instruktør. Nå har hun etablert virksomheten sin i lokalene der det før var Brygga Kro og Pub på Sjøvegan.

Nå er har lokalene fått en helt annen dimensjon i fra det å møtes til å ta et glass i festlig lag til nå og møtes for å få fysisk og mental trening.

Det er en engasjert Lone som viser nettavisen stolt frem i de nyoppussede lokalene som inneholder et stort rom for å kunne samles flere personer til felles kurs, men samtidig er det også garderober og et lite kjøkken tilgjengelig.

- Det er blitt veldig flott her. Det er etterisolert i gulv og vegger så det ikke skal bli kaldt her. Og varmepumpe er også på plass, sier Lone stolt og smiler.

Hun jobber i dag som lærer ved ungdomstrinnet ved Salangen skole. Yoga-virksomheten jobber hun med ved siden av.

- Jeg gjorde en markedsundersøkelse for å se om det var interesse for et yoga-tilbud her på Sjøvegan, og det var det!, sier Lone bestemt. Det er hovedsakelig kvinner i alderen 30 år til 50 år som er interessert i å benytte seg av tilbudet, men også noen menn. En av dem møtte frem på et av de første kursene i januar, sier Lone som håper at flere mannfolk blir med fremover.

Lone Heitmann Fløtten står bak selskapet LoneYoga på Sjøvegan. Her viser hun en av øvelsene innenfor yoga.
 Foto: Siv Asplund Blix

Lone Heitmann Fløtten står bak selskapet LoneYoga på Sjøvegan. Her viser hun en av øvelsene innenfor yoga. Foto: Siv Asplund Blix


Passer for alle

Før Lone viser nettavisen mer av lokalene vil hun gjerne fortelle litt mer om hva yoga har gjort for henne.

- Jeg har holdt på med yoga i 15 år nå. Og i 2019 så utdannet jeg meg til yoga-instruktør. Det var et 200 timers kurs jeg var på i Spania en sommer. Å trene yoga har gitt meg stressmestring. Det er fysiske fordeler med å gjøre yoga. Jeg kjenner det på kroppen hvis jeg ikke har gjort yoga på en uke. Det holder meg rett og slett skadefri, sier Lone tydelig engasjert.

Hun forteller at selvbeherskelse og glede er en viktig del av treningsformen.

- Det har lært meg pustetekniker. Det har gitt meg masse i forhold til smertelindring. Dette er en fin treningsform for de som har kroniske sykdommer også, sier hun. Yoga stammer opprinnelig fra India, og det var da utviklet av menn, for menn.

I lokalene er det også tilgjengelig nyrenovert dusj og toalett og til og med vaskemaskin.
 Foto: Jon Henrik Larsen

I lokalene er det også tilgjengelig nyrenovert dusj og toalett og til og med vaskemaskin. Foto: Jon Henrik Larsen


Fulle kurs

Nå har Lone lagt bak seg fulle kurs i januar, og nå fylles februar og de kommende månedene opp fortløpende.

- Folk går bare inn på nettsidene mine på LoneYoga og booker seg inn på kurs der. Mange har også funnet meg på Facebook og booket seg inn på kurs på den måten. Nå på onsdag 22.februar startet et nytt kurs, og det er ledig plass, sier Lone reklamerende.

Med tiden håper hun å kunne ekspandere virksomheten til å kunne tilby private kurs i yoga for eksempel til bedrifter. Men hun har også lyst til å utdanne seg som barneyoga- instruktør for å kunne tilby dette til barn også.

- Det er så mange muligheter. Vi har jo flere ganger gjester fra ulike steder i Salangen og i Lavangen som booker seg inn og overnatter på Fjellkysten og på Garsnes. Kanskje kan det være muligheter med tiden å tilby pakkeløsninger der yoga er en del av oppholdet, sier Lone litt spørrende. Det er ingen tvil om at den unge damen har planene klare, om bare markedet er der.

Det er også blitt et lite te-kjøkken for å kunne lage seg litt mat og en kaffe/te-kopp.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Det er også blitt et lite te-kjøkken for å kunne lage seg litt mat og en kaffe/te-kopp. Foto: Jon Henrik Larsen


I dag kan hun ha 16 personer på kurs samtidig i lokalet. Ett lokale som kan brukes til flere ting enn bare yoga.

- Jeg er jo interessert i å kunne leie lokalet ut til andre formål som for eksempel til vennegjeng som vil trene i lag fast, eller ha førstekurs, dans for unger. Eller kanskje barnebursdager. Mulighetene er så mange, sier Lone og smiler.

Lone legger til at lørdag 18.februar hadde hun besøk av en gjeng med mannfolk som prøvde seg på yoga-øvelser som en del av et utdrikningslag.

Lone Heitmann Fløtten står bak selskapet LoneYoga på Sjøvegan. Her viser hun en av øvelsene innenfor yoga.
 Foto: Siv Asplund Blix

Lone Heitmann Fløtten står bak selskapet LoneYoga på Sjøvegan. Her viser hun en av øvelsene innenfor yoga. Foto: Siv Asplund Blix

Annonse