Salangen-Nyheter

Til tross for tøffe økonomiske tider for mange:

- Fyrverkerisalget har gått bra!

Morten Andersen på Maxi Miljø har veiledet og solgt fyrverkerier til salangsværinger og andre handelsreisende på Sjøvegan i romjula.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Morten Andersen på Maxi Miljø har veiledet og solgt fyrverkerier til salangsværinger og andre handelsreisende på Sjøvegan i romjula. Foto: Jon Henrik Larsen

Maxi Miljø på Sjøvegan var det eneste utsalgsstedet for fyrverkerier i forhold til årets nyttårsfeiring i Salangen.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2023 kl 20:17

Annonse
Annonse

Morten Andersen som er ansatt hos Maxi Miljø har vært den ansvarlige for fyrverkerisalget - også i år. Det er ulike typer fyrverkeri som er mulig og kjøpe for hvermansen, foruten om pinneraketter som allså er forbudt nå.

Økonomiske tider

Selv om det har vært mye i media før jul om at det er flere og flere som har dårligere råd på grunn av renteøkning og strømpriser, så har ikke det latt merke på seg på fyrverkerisalget.

- Vi har hatt et normalt fyrverkerisalg også i år. Folk har vært litt avventende fra vi startet med salget og frem til nyttårsaften. Men så kommer de fleste og handler litt etter litt, sier Morten Andersen.

Pengene satt løst

Da nettavisen var innom butikken under fyrverkerisalget, var det flere kunder som handlet fyrverkerier godt over 1000 kroner. Ett av rakettpakkene som står i utsalget kostet over 3900 kroner alene.

- Folk handler fyrverkerier og bestemmer selv. Vi er opptatt av at de får de produktene de ønsker og at sikkerheten blir ivaretatt med bruk av disse og at folk husker sikkerhetsbriller, sier Morten Andersen på Maxi Miljø.

Da klokken var kommet til midnatt nyttårsaften var det flere flotte fyrverkerier som lyste opp Salangen, som antakelig var kjøpt hos Maxi Miljø på Sjøvegan for å markere det nye året 2023.